Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

550 εκ. ευρώ στη λίστα - Σε ποιους ανήκουν;


apokleistikoΗ μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.062 ονόματα είναι αυτή των 550 εκ. ευρώ στο όνομα μιας νοικοκυράς - υπαλλήλου ονόματι Μαρίας Παντελή, η οποία μετά τον θόρυβο μετακόμισε οικογενειακά στο Λονδίνο.
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος σοβαρός άνθρωπος και επί χρόνια διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς κ. κ Πεπόνη και Μουζακίτη ότι ο αρμόδιος διευθυντής του ΣΔΟΕ κ. Λέκκας τον ενημέρωσε ότι «τα χρήματα ανήκουν στην κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου». Ο κ. Λέκκας το διέψευσε αλλά τον κ. Στασινόπουλο τον επιβεβαίωσε και δεύτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ που ήταν παρών στη συνομιλία Στασινόπουλου - Λέκκα

Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο γιος της Γ. Παπανδρέου διέψευσαν τη κατάθεση Στασινόπουλου. Και αιφνιδίως «βγαίνει» ο ελληνοισραηλινός κ. Μωυσή, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού και δηλώνει ότι τα χρήματα αυτά είναι πελατών του (αμοιβαία κεφάλαια) και δεν γνωρίζει την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου και κανένας από τους Παπανδρέου.

Η εταιρεία επενδύσεων του κ. Μωυσή λύθηκε το 2007 στη μητρική εταιρεία της Eurobank στην Ελβετία, αλλά ο κ. Μωυσή έμεινε διαχειριστής της μέχρι το 2011. Στενός συνεργάτης του κ. Μωυσή όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ Παπασταύρου, το όνομα του οποίου περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Το ΚΚΕ, που προσέχει τα λόγια του, δήλωσε μετά την αποστολή της συμπληρωματικής δικογραφίας χθες στη βουλή ότι θα πρέπει «να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».

Τί συμβαίνει; Λέγεται ότι αποφασίστηκε να «κάψουν» τον Παπακωνσταντίνου για εκτόνωση της κοινής γνώμης και για τη σωτηρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χρειάζεται για την βιωσιμότητα της τρικομματικής Κυβέρνησης και να κλείσει άρον άρον ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Γιατί δεν δίνουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, όπως ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Στέλεχος του ΣΔΟΕ που μπορεί να γνωρίζει περισσότερα από εμάς μας έλεγε ότι: «αν δοθούν όλα τα στοιχεία η Κυβέρνηση θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος».

Τα συμπεράσματα δικά σας...
spirospero.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...