Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση: Η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση


Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία είναι αποτυπωμένη στην έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ την Πέμπτη.
Επτά στους δέκα ερωτηθέντες διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα.


Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ στις απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι εμφανής η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Στον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.

Σε ότι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πράγματα θα χειροτερέψουν. Το ίδιο ισχύει και για τον δείκτη προσωπικής αισιοδοξίας, καθώς μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για τους ίδιους.

Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη θεωρήθηκαν από τους πολίτες οι κυρίαρχες αξίες, ενώ ακολουθεί, η δικαιοσύνη και η πατρίδα.

Επίσης εμφανίζεται καθολική εμπιστοσύνη στο θεσμό της οικογένειας, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και η εκκλησία.
Αντιθέτως διαφαίνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.




http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...