Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις σοκ κατά 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ



timologia deiΣοκ προκαλούν στους πολίτες, οι νέες αυξήσεις - μαμούθ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως... φυσικά προστάζει η Τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.


Η επιβάρυνση αυτή θα επιβληθεί σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνίζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Μέσα σε δύο χρόνια οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει, μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ).


 http://spirospero.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...