Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μύκονος Gate: Το μεγάλο φαγοπότι με τις πλαστές αποδείξεις


Σκάνδαλο υπεξαίρεσης έξι εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία αναστατώνει τον δήμο Μυκόνου.
Δύο υπάλληλοι του δήμου Μυκόνου πήραν τον δρόμο για τις φυλακές μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης έξι εκατομμυρίων ευρώ στην περίοδο από το 2002 έως το 2008...
Νυν και πρώην δήμαρχος του νησιού, καθώς και δύο αντιδήμαρχοι που είχαν περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης.
Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, αναμένεται να καλέσει σε απολογία και τους διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μύκονο, των οποίων η συμμετοχή ερευνάται.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν επιχειρηματίας - ξενοδόχος ζήτησε από τον δήμο οικονομική ενημερότητα και τότε διαπιστώθηκε πως βρέθηκε να χρωστάει.
Εξοργισμένος που βρέθηκε να χρωστάει, καθώς είχε πληρώσει, πήγε στην εφορία με όλες του τις επιταγές και διαπιστώθηκε η υπόθεση υπεξαίρεσης.
"Όταν ανέλαβα, αρχίσαμε τους ελέγχους και βρέθηκε ότι υπάρχουν ακυρωμένα διπλότυπτα, τα οποία ακυρώνονταν γιατί χρησιμοποιούνταν ξανά από αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και δίνονταν πλαστές αποδείξεις ξαναχρησιμοποιημένες.
Δηλαδή τις αποδείξεις τις πλαστές τις ξαναχρησιμοποιούσαν και έβαζαν τα αντίστοιχα ποσά των επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα τα λεφτά αυτά να μην μπαίνουν καθόλου στα ταμείου του δήμου, αλλά να γεμίζουν τις τσέπες κάποιων ανθρώπων, υπαλλήλων του δήμου", εξήγησε στην Espresso ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας.
Πηγή: News247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...