Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συγκυβέρνηση α λά Παπαδήμου το ύστατο σενάριο της διαπλοκής...




Τα… δίνουν όλα οι μεγαλοκαναλάρχες για να συνεχίσουν να ελέγχουν το πολιτικό σύστημα -Διοχετεύουν το σενάριο κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό.....



Την ύστατη μάχη διάσωσής του δίνει το σύστημα των γνωστών επιχειρηματιών που εδώ και χρόνια κρατούν τα σκήπτρα της εξουσίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Διαπιστώνοντας πως η αποψινή ψήφος εμπιστοσύνης που θα λάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην ουσία δε λέει τίποτα, αφού απλώς μεταθέτει τις εξελίξεις για ελάχιστους μήνες (χωρίς ακόμα κι αυτό να είναι σίγουρο, αφού το «ατύχημα» κάθε άλλο παρά αποκλείεται) επιχειρούν να ελέγξουν τα μελλούμενα.
Και προς τούτο χρησιμοποιούν κάθε μέσο, από πολιτικούς εκβιασμούς μέχρι… και «παράδες» λένε ορισμένοι.
Στόχος, να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές που όλα δείχνουν ότι έχουν απώτατο όριο το Μάρτη.
Για να γίνει αυτό είναι αναγκαίο να βρεθεί το μαγικό «180» και έτσι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ’ αυτή τη Βουλή.
Όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το τοπίο, η συγκυβέρνηση αποκλείεται να μαζέψει 180 «πρόθυμους». Και αυτό το γνωρίζουν καλά, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που προσπαθούν να περάσουν μέσω ελεγχόμενων δημοσιογράφων!
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η «ελίτ εξουσίας» προωθεί από τώρα το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή:

Κυβέρνηση απ’ αυτή τη Βουλή, μεταξύ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό άλλο, ίσως και με αποκλεισμό εκτός του Σαμαρά και του Βενιζέλου από μια τέτοια κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μια τέτοια κυβέρνηση ήδη έχουν περιγράψει αρκετοί μέχρι σήμερα και μάλιστα και προερχόμενοι απ’ τη Ν.Δ. και απ’ το ΠΑΣΟΚ, καθώς φυσικά και εξωθεσμικοί παράγοντες. Και μάλιστα σχετικές φωνές ακούστηκαν και στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση.
Μια τέτοια «μεγάλη» κυβέρνηση φυσικά και θα διασφάλιζε άνετα μάλιστα την εκλογή νέου Προέδρου και θα απέτρεπε μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ενδεχόμενη μάλιστα αυτοδυναμία, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Αλλά το εν λόγω σενάριο κολλάει στην πεισματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το αποδεχτεί. Όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απορρίπτουν κατηγορηματικά, γνωρίζοντας ότι αν εμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μάη του 2012…
Όμως και για την περίπτωση αυτή, οι «άρχοντες της διαπλοκής» έχουν έτοιμο το εναλλακτικό σενάριο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, εκτιμούν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί να ενταχθεί, τότε και με την προϋπόθεση μη συμμετοχής των Σαμαρά-Βενιζέλου σε αυτή την κυβέρνηση, θα μπορούσαν να ενταχθούν οι Κουβέλης και Καμμένος!
Ακόμα κι έτσι και με την παράλληλη προσέγγιση βέβαια και ορισμένων ανεξάρτητων, μπορεί να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες!
Είναι πασιφανές, ότι το σύστημα των εργολάβων και των μεγαλοκαναλαρχών θα τα «δώσει όλα» προκειμένου να συνεχίσει να κυβερνά και να ελέγχει πλήρως τις εξελίξεις.
Απομένει η «απάντηση» των πολιτικών δυνάμεων…

newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...