Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Έρχονται οι ειδικές φυλακές τύπου Γ'...


Οι πρώτες φυλακές υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ΄, στη χώρα μας προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης...
Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και έχει τον τίτλο: «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα...

προβλέπονται φυλακές υψίστης Ασφαλείας, τύπου Γ΄, που θα λειτουργήσουν στο Δομοκό και θα φιλοξενούν κρατούμενους και υπόδικους για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.

Οι κατάδικοι ή υπόδικοι των φυλακών τύπου Γ΄ θα παραμένουν υποχρεωτικά για 10 χρόνια στις φυλακές αυτές χωρίς να έχουν δικαίωμα άδειας και η κράτησή τους εκεί θα επανεξετάζεται κάθε δυο χρόνια, ενώ θα είναι περιορισμένη πλέον η τηλεφωνική και η διά ζώσης επικοινωνία των κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ΄ με τους συγγενείς τους.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι θέσεις διευθυντών φυλακών μπορούν να καταλάβουν και συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί από τον βαθμό του εφέτη και αντεισαγγελέα εφετών και άνω, όπως και συνταξιούχοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από τον βαθμό του ταξίαρχου ε.α. και πάνω.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...