Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΕΟΚ / ΕΕ και Ευρωζώνη είναι οι αιτίες του ελληνικού δράματος...


Του Αθ. Καρανάσιου
· Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Με το άνοιγμα των συνόρων στα διεθνές εμπόριο και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων καταστρέφεται η δική σου πρωτογενής παραγωγή, αφού σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τον Κινέζο, Ινδό κλπ. ή ακόμα και τον Γερμανό ή Ολλανδό κτηνοτρόφο (με αυξημένη παραγωγικότητα) ή πέφτεις θύμα του ολιγοπώλιου, που καθορίζουν τις τιμές και ποια προϊόντα, θα τοποθετηθούν στα ράφια. Οι πλουτοπαραγωγικές βιομηχανίες σου...
(βλ. ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΕΛΑΪΣ, ΙΟΝ κλπ), ή τα μέσα εμπορικής δραστηριότητας και υπηρεσιών (π.χ. αλυσίδες τροφίμων, ξενοδοχεία) πέφτουν σε ξένα χέρια. Μπαίνοντας στο χρήματιστήριό σου αρχικά ανεβάζουν το δείκτη και μετά σου αδειάζουν τα σεντούκια, εγκαταλείποντας σωρεία παλιόχαρτα ή άϋλους τίτλους, δηλαδή αέρα κοπανιστό.· Από την άλλη βέβαια, με την προγραμματισμένη ΚΑΠ (κοινή αγροτική πολιτική), εσκεμμένα σου καταστρέφουν την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία σου, αφού σου προσδιορίζουν τις ανάγκες της Ένωσης και όχι της ίδιας σου της χώρας. Έτσι, σε υποχρεώνουν να ξεριζώνεις αμπελώνες, καπνά, ζαχαρότευτλα κλπ. ή να καταστρέφεις τα καϊκια σου και σου συστήνουν να εκτρέφεις σαλιγκάρια ή καλλιεργείς ροδιές. Αστειότητες δηλαδή... να εξαφανίζεις τη διατροφική αυτοδυναμία σου και να χρειάζεσαι μετά συνάλλαγμα, για να αγοράσεις γάλα και τυρί!

· Στη συνέχεια, για να μειώσεις την ανεργία, ενισχύεις τον τριτογενή τομέα (υπηρεσίες) και την ΟΙΚΟΔΟΜΗ (όπως έγινε ατυχώς και σε πάρα πολλά άλλα κράτη). Παράλληλα για να καλύψεις το εμπορικό σου έλλειμμα και πληρώνεις τον δημόσιο τομέα σου, δανείζεσαι, εύκολα σχετικά κεφάλαια από τις αγορές με χαμηλά σχετικά επιτόκια (ως μέλος της έγκριτης Ένωσης). Δηλαδή οι πονηροί «πιστωτές» εν τοις πράγμασι, σου παρείχαν με το δάνειο, την άδεια να παιδευτείς εσύ ο ίδιος, για να κατασκευάζεις οικοδομές, τις οποίες τις υποθήκευαν οι ίδιοι, μαζί με τη δημόσια περιουσία σου έως και τα εθνικά σου εδάφη, τα οποία θα σου τα πάρουν. Σου έδιναν δηλαδή φωτοτυπίες ως χρήμα, με τα οποία εσύ μετά αγόραζες από τα δικά τους μαγαζιά (γάλα, τυρί, κρέας), προϊόντα τα οποία έδιναν δουλειά στους δικούς τους πληθυσμούς. Έτσι σου ξανάπαιρναν τις φωτοτυπίες πίσω. Έλα ντε όμως, που έτσι σου υποθήκευαν ό,τι είχες και δεν είχες σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, την οποία θα σου την απαλλοτριώσουν μάλιστα "μπιτ παρά" σε όποια τιμή αυτοί γουστάρουν! Σατανική απάτη!


· Έτσι αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο το δημόσιο χρέος. Έτσι το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) από 0,5 δισ το 1974, έγινε 5 δισ το 1981 (περίοδος προένταξης-προσαρμογής), 10 δισ το 1984, 20 δισ το 1990, 40 δισ το 1994 και 600 (εξακόσια) δισ το 2010!!! Με την είσοδό μας στην Ευρωζώνη την 1/1/2002, χάσαμε τελείως και τη νομισματική πολιτική... Δεν μπορούσαμε δηλαδή να καλύψουμε με ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας την πραγματική οικονομία μας.


· Τέλος πάντων, όποιος δεν καταλαβαίνει αυτά τα αυτονόητα πράγματα και μάλιστα εκ των υστέρων, βλέποντας όλα τα δραματικά αποτελέσματα γύρω μας.. ε αυτός είναι, είτε ανεπίδεκτος μαθήσεως, είτε έχει κάποιους ιδιαίτερους έως ιδιοτελείς προσωπικούς λόγους, να μη θέλει να καταλάβει.


· Όπως βλέπει κανείς, πουθενά δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά κόμματα και δη αριστερά», «κεντρώα» ή «δεξιά». Αυτά όλα -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- είναι περισσότερο γεωγραφικοί ορισμοί, χάρη χρωματικής διάκρισης των ομαδοποιήσεων και καθόλου δεν αντιπροσωπεύουν πολιτικές ιδεολογίες, όπως περίτρανα αποδείχτηκε και από τις μνημονιακές συγκυβερνήσεις! Εγώ ξέρω να πω, ότι αφανιζόμαστε σαν έθνος, σαν λαός και πρέπει κάποτε, να σταματήσουμε να είμαστε βλάκες-θύματα, μέσα στα πολλά μαντριά των κάθε λογής πολιτικών κομμάτων. Όλοι μαζί είναι καιρός, να δούμε κατάματα την τραγική πραγματικότητα επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας! Παλαιότερα, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο: «Βλάκες όλης της Ελλάδος ενωθείτε»! Είναι άδικο, ή μήπως σαν λαός συμπεριφερόμαστε έξυπνα;


Freepen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...