Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Εξέλιξη-σοκ! Οι Αμερικανοί κατέρριψαν το boeing;Φουντώνουν τα σενάρια ότι τρομοκράτες ήθελαν να οδηγήσουν το αεροπλάνο σε βάση των ΗΠΑ...

Kαι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό των συντριμμιών που κατέγραψε ο δορυφόρος και ενδεχομένως να ανήκουν στο μοιραίο boeing, ένα άλλο σενάριο για...
το τι μπορεί να συνέβη με το χαμένο αεροσκάφος φουντώνει τις τελευταίες ώρες: Κατευθυνόταν στη βάση των ΗΠΑ στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία και το κατέριψαν οι Αμερικάνοι.

Η αμερικανική βάση στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, και έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα. Οταν το αεροσκάφος έστριψε προς τα δυτικά και αφού ο πιλότος είχε καληνυχτήσει τους ανθρώπους στον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ και έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε οριακά καύσιμα για να φθάσει μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Τα συστήματα των Αμερικανών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εντόπιζαν το αεοροσκάφος, ακόμη και αν είχε κλειστούς όλους τους πομποδέκτες του, όπως βέβαιο θεωρείται ότι θα κατέρριπταν οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματά τους. Πιθανό θεωρεί αυτό το σενάριο και ο κορυφαίος Ελληνας ειδικός επί αεροπορικών δυστυχημάτων Ακριβός Τσολάκης μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

«Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον εξομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους. Οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.


πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...