Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Με τα μνημόνια και την τρόικα χάθηκε μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα, λέει το BBC...

Με τα μνημόνια και την τρόικα χάθηκε μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα, λέει το BBC
H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπορεί να μιλά για πλεονάσματα, να πανηγυρίζει για την επιστροφή στις αγορές και να μιλά για μεγάλα βήματα προόδου προς τη «νέα Ελλάδα», το BBC με άρθρο του, την προσγειώνει απότομα λέγοντας ότι η Ελλάδα παραμένει ένα ευρωπαϊκό πείραμα με πολλούς νεόπτωχους, μία χαμένη γενιά καθώς και για χιλιάδες Έλληνες που μετανάστευσαν σε Αυστραλία και Καναδά.
Το BBC κάνοντας μια...
ανασκόπηση για την πορεία των τελευταίων χρόνων αναφέρει ότι όταν το 2010 η Ελλάδα δεν μπορούσε πλέον να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της, παραβλέφθηκαν οι κανόνες και η χώρα έλαβε δύο πακέτα βοήθειας, με το τίμημα της σκληρής λιτότητας, επισημαίνει το άρθρο. Κάνοντας αναφορά στις μειώσεις στους μισθούς και τις αντιδράσεις του κόσμου -και στη χθεσινή απεργία που εκτιμά πως είναι η 36η γενική από το 2010-, συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με την προηγούμενη επίσκεψη της Ανγκελας Μέρκελ, με αφορμή την άφιξη της Καγκελαρίου στην Αθήνα την Παρασκευή.
«Την προηγούμενη φορά υπήρχαν 4.000 αστυνομικοί για να την προστατεύσουν από τους διαδηλωτές. Αυτή τη φορά, η κατάσταση θα είναι διαφορετική.
Η κόπωση και η παραίτηση έχουν εγκατασταθεί πλέον και η ελληνική οικονομία έχει τώρα τους χειροκροτητές της.
Η ανταγωνιστικότητα ανέβηκε, το έλλειμμα μειώθηκε, υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% ενδέχεται να προκύψει αργότερα αυτό το χρόνο» επισημαίνει το δημοσίευμα. Σχολιάζοντας τις αναφορές του Πρωθυπουργού για τη «νέα Ελλάδα», το άρθρο αναγνωρίζει πως ο κ. Σαμαράς έχει ένα δίκιο, αλλά συμπληρώνει πως «όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη φτώχεια και την ανισότητα να βαθαίνουν».
Σημειώνοντας πως παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν σαν να είναι παρελθόν η κρίση, επισημαίνει ότι διαδοχικές αναφορές λένε μία διαφορετική ιστορία. Όπως τα στοιχεία πως το 44% των Ελλήνων είχαν εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας πέρυσι, ενώ η ανεργία επιμένει στο 28%.
«Το ελληνικό πείραμα, για τη διάσωση του νομίσματος, είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία. Τα βελτιούμενα στατιστικά δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ούτε όμως οι νέοι φτωχοί, μία χαμένη γενιά, οι χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν για την Αυστραλία και τον Καναδά. Είναι και αυτό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας» καταλήγει το άρθρο.


 http://www.kontranews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...