Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις...


H Γερμανία δεν δείχνει πρόθυμη να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μπορεί το κλίμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα να ήταν...


πολύ καλό, ωστόσο η Γερμανία δεν δείχνει πρόθυμη να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Όπως αναφέρει η  εφημερίδα "Realnews", η θέση του Βερολίνου είναι ότι καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να υπάρξει είτε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, είτε για το κατοχικό δάνειο.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη Realnews, "η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, είναι επαρκώς γνωστή:

Θέματα επανορθώσεων και αποζημιώσεων τα οποία προέρχονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν πλήρως και οριστικά λυθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για τις επανορθώσεις".

Την ώρα λοιπόν, που η ελληνική κυβέρνηση, εμφανίζει το θέμα σε εξέλιξη, η Γερμανία το θεωρεί τελειωμένο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν η εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αν το θέμα συζητήθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, δεν δόθηκαν διευκρινίσεις.

"Παρακαλώ την κατανόησή σας, που ως αρχή δεν παίρνουμε θέση για τις εμπιστευτικές συνομιλίες της καγκελαρίου. Αυτή η αρχή ισχύει και για την εμπιστευτική κατ' ιδίαν συνομιλία της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Σαμαρά" ήταν η απάντηση.

Είτε τέθηκε το θέμα, είτε όχι πάντως η στάση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη.

parapolitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...