Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Χαρμόσυνο γεγονός η δημιουργία του μετώπου ανατροπής!


Γράφει ο Μαγια

Επιτέλους, γεννιέται η ελπίδα. Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής η
πολυπόθητη σύμπηξη του προοδευτικού κοινωνικοπολιτικού μετώπου για τη διάσωση και αναγέννηση της χώρας, παίρνει σάρκα και οστά...

Λίγες ώρες πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, κόμματα και πολιτικές κινήσεις, η «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη, «Η Κοινωνία Πρώτα» του Οδ. Βουδούρη και η «Αριστερή Προοπτική» των Ανδ. Νεφελούδη - Στ. Μπαγεώργου, καθώς επίσης και ανένταχτοι πολίτες, όπως ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης, συμπαρατάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να φαντάζει σαν ένα μικρό βήμα, αλλά σηματοδοτεί ένα γιγάντιο άλμα για την Πατρίδα, καθώς θα συμπαρασύρει κι άλλες δυνάμεις, αφού έτσι, ικανοποιείται το κοινό περί πολιτικής ανατροπής αίσθημα, πως «όλοι μαζί μπορούμε» να αποτινάξουμε τον Μνημονιακό εφιάλτη και να συμβάλλουμε στη δημοκρατική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας.

Εν αρχή, η ανάληψη, από κοινού, πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν», με τη συγκέντρωση υπογραφών, καθώς η συγκεκριμένη υποψηφιότητα «απεικονίζει την αφύπνιση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως τη θέληση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης».

«Ο Τσίπρας, είναι υποχρεωμένος να διαβεί τον Ρουβίκωνα των κουκουεδίστικων ιδεοληψιών και πρακτικών, να παροπλίσει το «αριστερόμετρο», να δώσει πνοή και χώρο στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να μετουσιώσει την ψήφο του πολίτη που πάσχει, του άνεργου, του φτωχού, του χρεωμένου σε ψήφο εμπιστοσύνης κι ελπίδας», σημειώναμε στην τελευταία μιας σειράς αναρτήσεών μας. Επαναλαμβάναμε δε, μονότονα ότι, «στις παρούσες δραματικές συνθήκες -εθνικής υποτέλειας και κοινωνικής εξαθλίωσης- το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράςαποτελεί η σύμπηξη ενός μεγάλου δημοκρατικού, προοδευτικού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, στα πρότυπα του ΕΑΜ, με τεκμηριωμένη την εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και τη δημοκρατική ανασυγκρότησης και ανάπτυξη της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «υπογράφοντας» την πρωτοβουλία δείχνει, πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και ικανός να άρει τις «αμαρτίες» της Αριστεράς, που με φανατική προσήλωση υπερασπίζεται το «Βατικανό» του Περισσού, και όχι μόνο.

Κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, για να αποφευχθεί η «γερμανοποίηση» της Ευρώπης και να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, είναι πως «η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική».

«Είναι η πρώτη φορά -όπως γράφει στο κύριο άρθρο της η «Αυγή»- που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκφράσει το σύνολο όσων από διαφορετικές ιστορικές και κοινωνικές αναφορές αλληλοαναγνωρίζονται στον χώρο των αντιμνημονιακών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Όλοι μαζί, με μια καθαρή εντολή, να αναζητήσουν συμμαχίες για να αλλάξει η Ευρώπη, να σταματήσουν τη λιτότητα στην Ελλάδα, να ξαναγίνει η χώρα "φυσιολογική", με δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη. (...)Μερικές φορές δίνουμε την εντύπωση ότι φοβόμαστε να εκφράσουμε αυτή τη λαϊκή αξίωση για αριστερή κυβέρνηση, ότι αστόχαστα προτάσσουμε τις θεμιτές διαφορές μας, ακόμη και λίγο πριν από τις κάλπες, με αποτέλεσμα να θολώνει η εικόνα και να μοιάζουμε με τους αντιπάλους μας. 
Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε εκατομμύρια πολίτες. Μόλις προχθές, δίπλα από το Ντουόμο στο Μιλάνο, οι Ιταλοί πολίτες έστησαν χορό με συρτάκι για να γιορτάσουν την κατάθεση της "Λίστας Τσίπρα" για μια άλλη Ευρώπη. Πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ ακουμπούν ελπίδες... Έχουμε καθήκον να ανταποκριθούμε».

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Λούκα Κατσέλη, στη δημιουργία του «μετώπου ανατροπής», καθώς αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κοινωνικής Συμφωνίας.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...