Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

“Ξαναψηφίστε τους πρόβατα! Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις στην Κεφαλονιά! Για να ταΐζετε την αρκούδα τη Μέρκελ έχετε λεφτά!!!”



kephalonia1Θυμάστε όλοι την άμεση κινητοποίηση της Κυβέρνησης Σαμαρά στους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Θυμάστε τις σκηνές που έστειλαν χωρίς πάτωμα μέσα στο χειμώνα!

Ξέρετε όμως ότι η Πολιτική Προστασία στην Κεφαλονιά δεν διέθετε ούτε κουβέρτα, ούτε σκηνή σε μια τόσο σεισμογενή περιοχή?
Ξέρετε μήπως το πλιάτσικο που έγινε στις προσφορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ακόμα και από ”αξιωματούχους”της Κεφαλονιάς όταν η διανομή άρχιζε στις 14.00 και οι κύριοι αυτοί είχαν φορτώσει τα αυτοκίνητα τους από τις 12.00?
Ο Σαμαράς είχε πει πως αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα!!! Θέλετε να γελάσουμε όλοι μαζί με την ανακοίνωση του Δήμου?
Ανακοίνωση Δήμου για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις οικοσκευών
Η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλλονιάς ενημερώνει όλους τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης για ζημιές στην οικοσκευή τους από τους σεισμούς, ότι οι πληρωμές των εκκαθαρισμένων αιτήσεων έχουν καθυστερήσει εξαιτίας εξάντλησης των σχετικών πιστώσεων από το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένονται νέες πιστώσεις .
Η Υπηρεσία Πρόνοιας, εγκαίρως ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο επιπλέον πίστωση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή των πληρωμών για οικοσκευές. Απέστειλε το αίτημα επίσημα στις 18 Μαρτίου 2014, πολύ πριν εξαντληθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις.
Ωστόσο έως σήμερα δεν έχουν μεταφερθεί στο Δήμο Κεφαλλονιάς επιπλέον πιστώσεις προκειμένου να πληρωθούν τα νοικοκυριά που καθημερινά εκκαθαρίζονται. Έχουμε ενημερωθεί ότι η σχετική απόφαη υπουργού έχει υπογραφεί και αναμένεται να υλοποιηθεί η μεταφορά από το διοικητικό μηχανισμό.
Όλοι οι δικαιούχοι που αναμένουν την πληρωμή τους θα εξοφληθούν άμεσα μόλις μεταβιβαστούν στο Δήμο μας οι νέες πιστώσεις.
 Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, έχει μέχρι σήμερα πιστώσει στο Δήμο Κεφαλλονιάς συνολικά 4.200.000 ευρώ αποκλειστικά για την χορήγηση προνοιακών ενισχύσεων των σεισμοπαθών και συγκεκριμένα:
 για την πληρωμή του Έκτακτου βοηθήματος στα μη κατοικήσιμα νοικοκυριά (586,94 ευρώ)
 και για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης για ζημιά οικοσκευής σε μη κατοικήσιμα και σε κατοικήσιμα νοικοκυριά σύμφωνα με τον αλγόριθμο που προβλέπει η ΚΥΑ Π2/οικ. 2673/26.8.2001
Το ποσό αυτό έχει ήδη αποδοθεί στους δικαιούχους και έχει εξαντληθεί από την 1/4/2014
Συγκεκριμένα έχουν καταβληθεί:
 1.062 Έκτακτα Βοηθήματα σε ισάριθμα νοικοκυριά
 1.735 Οικονομικές ενισχύσεις για οικοσκυεή σε ισάριθμα νοικοκυριά με συνολικούς ωφελούμενους 4.200 άτομα.
Διευκρινίζεται ότι τόσο το Έκτακτο Βοήθημα όσο και οι αποζημιώσεις για οικοσκευή αποτελούν προνοιακές ενισχύσεις για την πρώτη και κύρια κατοικία, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους και αποδίδονται από το Δήμο για λογαριασμό του Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η διαδικασία των αυτοψιών και των εκκαθαρίσεων από την υπηρεσία του Δήμου συνεχίζονται κανονικά. Έως σήμερα έχουν εξεταστεί και εκκαθαριστεί:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ
 1.065 Έκτακτα Βοηθήματα (3 αναμένουν εξόφληση)
ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3.086 περιπτώσεις (μαζί με τις προκαταβολές)
 1.400 Αιτήματα με αυτοψία σε κατοικήσιμα νοικοκυριά (πράσινα)
 936 Αιτήματα προκαταβολής σε μη κατοικήσιμα νοικοκυριά (Κίτρινα & Κόκκινα)
 750 Εκκαθαρίσεις για εξόφληση με αυτοψία σε μη κατοικήσιμα νοικοκυριά (Κίτρινα & Κόκκινα)
 Επιπλέον:
• 250 νοικοκυριά στα οποία έχει διενεργηθεί αυτοψία, οι αιτούντες δεν έχουν προσέλθει για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά και στοιχεία τους.
• 800 εξοφλητικές εντολές πληρωμής έχουν εκδοθεί και θα εξοφληθούν αμέσως μόλις έρθουν οι πιστώσεις από το Υπουργείο.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι έως τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοψίας και εκκαθάρισης στο 87% των νοικοκυριών που δικαιούνται αποζημίωσης οικοσκευής.
Η δαπάνη που έχει προκύψει έως τώρα ανέρχεται σε 5.300.000 ευρώ για οικοσκευή και 625.000 ευρώ για έκτακτο βοήθημα. Σύνολο 5.925.000 ευρώ.
Από αυτό το σύνολο δαπάνης, ο Δήμος έχει λάβει από το Υπουργείο και έχει καταβάλει, 4.200.000 ευρώ.
 ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ!!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!
ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΩ!!!!
ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

 http://www.makeleio.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...