Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Κυβέρνηση Σαμαρά: Πιο νεοφιλελεύθερη και από την Τρόικα!

Ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα ανταγωνισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Φλωράς, αποκάλυψε στην εκπομπή του δημοσιογράφου, Νίκου Χατζηνικολάου, ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ, με βάση την οποία συντάχθηκε το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, είναι ουσιαστικά δημιούργημα του ΙΟΒΕ!

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Οι προτάσεις αυτές δεν είναι του ΟΟΣΑ, αλλά του ΙΟΒΕ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δηλαδή κυρίως των Χατζηδάκη και Στουρνάρα και ότι η κυβέρνηση στην ουσία χρησιμοποιεί την Τρόικα για να περνάει τις θέσεις των πολυεθνικών, μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, κ.λ.π.

Ο κ. Χατζηδάκης, τονίζει συνεχώς σε ότι έλεγε ότι 'εμείς χρησιμοποιήσαμε τον ΟΟΣΑ γιατί είναι αντικειμενικός, έχει την αξιοπιστία, έχει τη διεθνή εμπειρία κ.τ.λ.' και γι'αυτό βγήκε και ένα κονδύλι 936.000 ευρώ για να γίνει αυτή η έκθεση. Η έκθεση ξεκινάει αναφέροντας στη σελ. 2 ότι οι θέσεις μέσα σ'αυτή δεν εκφράζουν απαραίτητα τον οργανισμό.

Η έκθεση αυτή δεν είναι του ΟΟΣΑ, είναι μια οργανωμένη απάτη εις βάρος της βουλής καταρχήν, η οποία μιλάει για έκθεση του ΟΟΣΑ και πιστεύει ότι για να τα λέει ο ΟΟΣΑ έχει δίκιο, και εις βάρος των Ελλήνων.

Το “Χωνί της Κυριακής” είχε συνέντευξη του ανθρώπου του ΙΟΒΕ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πήραν υπεργολαβία και έκαναν μια συμβουλευτική εργασία. Είναι το ίδιο στέλεχος που έκανε την εργασία για τις Κυριακές η οποία εμπεριέχεται μέσα στην έκθεση του ΟΟΣΑ. Η έκθεση δεν έχει παραληφθεί ακόμα, παρόλο που ψηφίσθηκε, από τον γενικό γραμματέα εμπορίου και είναι άγνωστο αν ποτέ θα παραληφθεί.

Όσον αφορά την “αντικειμενικότητα” της επιτροπής ανταγωνισμού, ο πρόεδρος κ. Κυριτσάκης είναι επιλογή του κ. Χατζηδάκη. Η κυρία Καββαθά, μέλος της επιτροπής ανταγωνισμού, είναι σύμβουλος του κ. Στουρνάρα. Ο διν/της του κ. Κυριτσάκη, ο κ. Μυλωνάκης είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Επίσης, ο κ. Μίχαλος είπε ότι φτιάχτηκε η έκθεση από τον ΙΟΒΕ και από ιδιωτική εταιρία συμβούλων στην οποία προίστανται και εργάζονται σύμβουλοι του υπουργού, χωρίς να προσδιορίσει ποια είναι αυτή η εταιρία.


Οι ισχυρισμοί του Γιώργου Φλωρά, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση, παρά μόνο εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στο πνεύμα την νεοφιλελεύθερης δογματικής αντίληψης. Αρκεί να θυμηθούμε και τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους της κυβέρνησης και υφυπουργού μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...