Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κυβέρνηση απατεώνων.....Λίγες οι ώρες σας!


Του Σπύρου Γουδέβενου
Ξεσαλώνουν από χθες, κυβέρνηση, όλα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, και εκπρόσωποι των δανειστών, με αφορμή την εικονική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό ενός ποσού 3 δις ευρώ. Και ενώ Κομισιόν, διαρροές προερχόμενες πάλι από τους δανειστές, μιλάνε για νέο πακέτο χρηματοδότησης, και νέο μνημόνιο το φθινόπωρο, μάταια το μνημονιακό καθεστώς προσπαθεί να επιβάλλει στον Ελληνικό λαό, ένα αίσθημα ευφορίας!
Για αυτήν την έξοδο στις αγορές, έχουν γραφτεί πολλά, από όσους ακόμα επιμένουν να μιλούν την γλώσσα της αλήθειας σε αυτή την χώρα. Μιλάμε για μία καθαρά προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης, που κοστίζει επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, με την συναίνεση των δανειστών, που δεν σηματοδοτεί τίποτα όχι μόνο για την καθημερινότητα του λαού, αλλά και για τα ίδια τα νούμερα της Εθνικής Οικονομίας. Τα πράγματα για τον κύριο Σαμαρά, και Βενιζέλο είναι καθαρά και αμείλικτα. 340 δις ευρώ χρέος, στο 170% του ΑΕΠ, και επιτόκιο δανεισμού στο 5% σήμερα. Το ίδιο επιτόκιο δανεισμού, που ίσχυε για την χώρας μας, τον Μάιο του 2010, αλλά τότε ήταν απαγορευτικό (;;) , με το χρέος να είναι στα 300 δις ευρώ, στο 125% του ΑΕΠ. 
Ο λόγος, της "στημένης" εξόδου προφανής. Ότι και να λένε, οι συνέταιροι τους-δημοσκόποι στα κανάλια της διαπλοκής, η ΝΔ, μαζί με την ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑ, τον Μάιο θα αντιμετωπίσουν εκλογική συντριβή. Ακόμα και αθροιστικά, δεν θα πλησιάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά το άλμα του 2012, είναι η μόνη δύναμη ελπίδας που έχει απομείνει στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της χώρας.
Η "έξοδος" στις αγορές, δεν ήταν το πρώτο τους ψέμα.....
Από τον Ιούνιο του 2012, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά, έχει υιοθετήσει την τακτική της διασποράς ψευδών ειδήσεων στον Ελληνικό λαό. Οι παρούσες φιέστες, δεν είναι πρωτόγνωρες για εμάς. Θυμάμαι, αυτό το κατ' ευφημισμό Υπουργείο Εργασίας, από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο του 2013, να παρουσιάζει μέσω της "Εργάνης", μηνιαία στατιστικά που μείωναν την ανεργία, και μετά να έρχεται η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT, να διαψεύδουν  την γελοία κυβέρνηση, και να δείχνουν αύξηση ή στην καλύτερη περίπτωση μη μεταβολή της ανεργίας.
Θυμάμαι, επίσης, τον ανεκδιήγητο Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να φέρνει νόμους στην βουλή για το φάρμακο, με τον ισχυρισμό ότι φέρνει μειώσεις στην τιμή (και την ποιότητα) του φαρμάκου. Να φωνασκεί, ο απίθανος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακριβό φάρμακο και ότι εξυπηρετεί συμφέροντα Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων, με τον ίδιο βέβαια, να κάνει μαζί τους μυστικές συναντήσεις. Το αποτέλεσμα.....Μειώθηκε η τιμη στα παυσίπονα, αλλά σημειώθηκε αύξηση στις τιμές των φαρμάκων που αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών. Με περιστατικά να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, πολίτες να πεθαίνουν λόγω μη δυνατότητας τους, να πάρουν τα φάρμακα τους.
Τι να πει κανείς για τις απολύσεις στο Δημόσιο, που ποτέ δεν θα τις έκανε ο Σαμαράς πριν τον Ιούνιο του 2012. Καθηγητές, σχολικοί φύλακες, Δημοτικοί αστυνομικοί, λοιποί δημοτικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, γιατροί, οδηγούνται στην ανεργία. Να μην ξεχνάμε, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί αν απολύσεις εντός του 2014 11.000 δημόσιους υπαλλήλους συν 4.000 από πέρσι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, και αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν τα έντυπα της οριστικής τους απόλυσης.
Θυμάμαι πολλά......Την διεφθαρμένη για αυτούς, αλλά κερδοφόρα ΕΡΤ να κλείνει σε ένα βράδυ, για να φτιαχτεί ένας αξιοκρατικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, και να βλέπουμε σήμερα την ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, να κάνει κομματικές προσλήψεις μόνο ακόμα και για την θέση του καφετζή, και να πληρώνει τεράστια ποσά στους ιδιώτες καναλάρχες για να βγει το πρόγραμμα της.
Είναι πολλά τα ψέματα, πάμε και σε κάποιο τελευταίο......Αυτό ότι η κυβέρνηση πολεμάει τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή. Μία Χρυσή Αυγή, που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε αλώσει τον κρατικό μηχανισμό, με του οποίου την ανοχή, διέπραττε ρατσιστικά εγκλήματα, και στο τέλος και καθαρά πολιτικά εγκλήματα με τις επιθέσεις στα μέλη του ΚΚΕ, και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τότε, τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση έγινε πολέμιος των Χρυσαυγιτών, αλλά πριν μία εβδομάδα, η Ελλάδα συγκλονιζόταν με το βίντεο, όπου ο γραμματέας της κυβέρνησης, Μπαλτάκος, συνδιαλεγόταν με τον φασίστα Κασιδιάρη! 

Ο κόσμος τσιμπάει;;
Τα συνεχή ψεύδη της κυβέρνησης, όπως και το τελευταίο με την "έξοδο" στις αγορές, έχουν στόχο συγκεκριμένο κοινό. Ο στόχος είναι ένα σημαντικό κομμάτι, "απαίδευτου" πολιτικά, του ελληνικού λαού. Και μακριά από μένα, οι αφορισμοί σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το "κομμάτι" είναι αποτέλεσμα ενός ιδεολογικού πολέμου που εξαπέλυσε η ντόπια ολιγαρχία τις τελευταίες δεκαετίες με το αναγκαίο έξωθεν αβαντάρισμα, με στόχο την "πολιτική" νέκρωση αυτής της μερίδας του ελληνικού λαού, που θα εξασφάλιζε για αυτήν την ολιγαρχία, την παντοδυναμία της. Και η Αριστερά, από την μειονεκτική θέση που βρισκόταν, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν έκανε τις απαιτούμενες υπερβάσεις, ώστε να αποτρέψει τα σχέδια του ταξικού της αντιπάλου.
Παρόλα αυτά, τα νέα, για τους ολιγάρχες είναι άσχημα......Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, αφύπνισε συνειδήσεις, επέφερε μετατοπίσεις, αρχίζει και συσσωρεύει όρους μίας καθοριστικής αλλαγής συσχετισμών στην ελληνική κοινωνία. Είναι βλέπετε, και η φύση του ίδιου του καπιταλισμού, που στις "κρίσεις" του, βάζει πρώτο το κέρδος του πάντα, και μετά έρχεται να αναλογιστεί "παράπλευρες απώλειες".
Επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, που δεν αφυπνίστηκε, ζει μία μαύρη καθημερινότητα. Με το φαγητό να μην είναι δεδομένο για την επόμενη μέρα, τα ρεύματα να κόβονται, εκτός από απελπισία, έφερε και αγανάκτηση. Αγανάκτηση, για το πολιτικό σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για το πολιτικό δυναμικό τους. Και επειδή η χώρα, δεν "βγαίνει από τα μνημόνια", αφού οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, τα χαράτσια εν πλήρη ισχύ, επικοινωνιακά τερτίπια, τύπου "βγαίνουμε στις αγορές", δεν φαίνεται να είναι ικανά να ανασχέσουν την εκλογική κατάρρευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων.
 
 
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3732.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...