Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ξανά στις αγορές αλλά…


Λίγα λόγια και απλά!

«Η Ελλάδα επιστρέφει» είναι ο τίτλος του CNBC, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική οικονομία είναι και πάλι καλοδεχούμενη από τους… «επενδυτές» και δεν θεωρείται πλέον ως η πρώτη χώρα που πιθανότατα θα αποχωρήσει από την νομισματική ένωση.



Η εκδίκηση των Δυτικών για την προσπάθεια της Ελλάδας το 2008 να συνεργαστεί στενά με την Ρωσία αλλά και το όχι κατάμουτρα στους Αμερικανούς για τα Σκόπια, συμπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, την είσοδο στο περιβόητο Μνημόνιο και στα μέτρα που φτώχυναν τόσες οικογένειες και έδωσαν γερό χτύπημα στον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Και τώρα που υποτίθεται βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελλαδικού κράτους «πρωτογενές πλεόνασμα», επιδιώκουν οι δανειστές να μας υπαγορεύσουν τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε.

Βγαίνουμε λοιπόν στις αγορές και αντί να δανειζόμαστε από χώρες θα δανειζόμαστε πλέον ξανά απευθείας από την παγκόσμια διαπλοκή. Όσο όμως δεν ενισχύεται η παραγωγική ελεύθερη οικονομία και δεν σχεδιάζεται προσεκτικά αλλά και αποφασιστικά μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

pygmi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...