Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μας παίρνουν τα λεφτά σε χρόνο ρεκόρ ! 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα !


-Δεν αφήνουν τίποτα σε όσους χρωστούν στην εφορία προκειμένου να βάλουν χρήματα στα Δημόσια ταμεία -Ο 1 στους 10 που κάνει ρύθμιση την χάνει αμέσως μετά γιατί δεν έχει να πληρώσει...

Σε «εισπρακτικό παραλήρημα» βρίσκονται τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αφού αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα σε όσους χρωστούν ποσά στην εφορία.

Τον Ιανουάριο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν 17.365 κατασχέσεις, ενώ χιλιάδες καταθέτες είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν. Κάθε εργάσιμη μέρα οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 700 κατασχέσεις. Όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα οι κατασχέσεις γίνονται από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.

Με απλούς υπολογισμός το παραπάνω νούμερο σημαίνει ότι στις 5,5 ώρες αναλογούν 160 κατασχέσεις.

Με το βίαιο μέτρο των κατασχέσεων οι Έλληνες φορολογούμενοι έβαλαν στα Δημόσια ταμεία 260 εκατ. ευρώ .

Τη πρώτη θέση στις κατασχέσεις καταλαμβάνει η Α' ΔΟΥ Αθηνών. Τον Ιανουάριο έδωσε εντολή ώστε να γίνουν 3.401 κατασχέσεις, ενώ το ίδιο μήνα του περασμένου έτους μόλις 33.

Η ΔΟΥ Καλαμάτας τον ίδιο μήνα προχώρησε σε 1.463 κατασχέσεις, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι μόλις 131.

Παρά όμως τα παραπάνω οι εφορίες δεν κατορθώνουν να εισπράξουν χρήματα. Ο ένας στους δέκα οφειλέτες που καταφέρνει να προχωρήσει σε ρύθμιση, την χάνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς δεν έχει να πληρώσει.

Η εφορία είναι σε θέση να κατάσχει το 25% των μισθών ή συντάξεων που δικαιούται κάθε μήνα ο οφειλέτης. Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε ποσά συντάξεων ή μισθών που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα, αν και το όριο αυτό ενδέχεται να αυξηθεί σε 1.500 ευρώ
Επίσης κατάσχονται άλλα εισοδήματα και έσοδα του οφειλέτη συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενοικίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
newsbomb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...