Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Γιατί θα “παίξουν” τις τράπεζες οι ξένοι – Είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουν στην ελληνική ανάκαμψη...


Τους προβολείς στις ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) και τις αυξήσεις κεφαλαίου, στρέφουν οι διεθνείς επενδυτές.

Και ο βασικό λόγος για τον οποίο οι ξένοι είναι έτοιμοι να αγοράσουν είναι η μόχλευση των ελληνικών τραπεζών (υπερδανεισμένες).

Όταν η εικόνα αυτή αντιστραφεί, όμως, όπως προβλέπεται σταδιακά να γίνει μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τότε τα ...

κέρδη θα είναι πολλαπλάσια.

Mε αυτόν τον τρόπο οι ξένοι επενδυτές μπορούν να “παίξουν” καλύτερα την ελληνική ανάκαμψη και να επωφεληθούν από την άνοδο των μετοχών. Συγκεκριμένα οι ξένοι εκτιμούν ότι, καθαρές θέσεις των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα είναι υψηλότερες εξαιτίας δυο παραμέτρων: αναστροφή των NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και μείωση των προβλέψεων για επισφάλειες με συνέπεια να αυξηθεί η καθαρή κερδοφορία.

Συνέπεια αυτών, θα είναι η άνοδος των τραπεζικών μετοχών - η οποία ως ένα βαθμό προεξοφλήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ. Άνθιμος Θωμόπουλος δήλωσε στο CNN ότι, η κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2014.

Από εκεί και πέρα, όπως πρόσθεσε αναμένεται το γύρισμα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας αφού έχει προηγηθεί και η έξοδος στις αγορές

ΤΗΝ ίδια αναστροφή στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στην μείωση των προβλέψεων εκτιμούν οι ξένοι ότι θα συμβεί στην Alpha Bank – εξ ου και το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου.

Επιπλέον, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε τράπεζα, οι ξένοι επιδιώκουν να συμμετάσχουν στις αυξήσεις. Όμως, το γεγονός ότι επανατοποθετούν κεφάλαια στις τράπεζες σε λιγότερο από έναν χρόνο σημαίνει ότι, εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και θέλουν να επωφεληθούν μετοχικά από την επαναφορά των τραπεζών σε ιδιώτες αφού θα ακολουθήσει η αποπληρωμή κεφαλαίων.


 newmoney.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...