Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Απαγόρευση πορειών και συγκεντρώσεων λόγω Τ. Γκάουκ...


Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται την Πέμπτη από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ

Συγκεκριμένα...
η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Κατά τα λοιπά, ο Γκάουκ ξεκινά την Τετάρτη την επίσκεψη από την Ηπειρο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, αλλά έχει τονίσει πως δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από τη θέση του Βερολίνου για τις αποζημιώσεις. «Το παρελθόν δεν εξαλείφεται με την αποσιώπηση αλλά με τη δημόσια παραδοχή, με τη συγγνώμη» είπε ο Γκάουκ την παραμονή της επίσκεψής του.
«Επίσκεψη σε αποξενωμένους φίλους» είναι ο ενδεικτικός τίτλος που βάζει το Tagesspiegel, λέγοντας πως ο γερμανός πρόεδρος ξεκινά από το χωριό Λιγκιάδες -τόπο ναζιστικών εγκλημάτων- όπου και θα δώσει ένα «σημάδι συμφιλίωσης».
Η επίσκεψη «είναι κάθε άλλο από υπόθεση ρουτίνας», γράφει η εφημερίδα, εξηγώντας πως ο Γκάουκ όχι μόνο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σκοτεινό κεφάλαιο της γερμανικής κατοχής, αλλά και με το ότι «οι σχέσεις των δύο λαών σήμερα δεν είναι ακριβώς αρμονικές».
Συγκριτικά, λέει η εφημερίδα, η τελευταία επίσκεψη γερμανού προέδρου στην Ελλάδα ήταν το 2000, του Γιοχάνες Ράου, οπότε και «οι δύο λαοί ήταν φίλοι». «Ακόμη και μέχρι το 2005, οκτώ στους δέκα Έλληνες είχαν θετική γνώμη για τους Γερμανούς, αλλά μετά ήρθε η οικονομική κρίση».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας χαιρετίζει «τις πρώτες οικονομικές επιτυχίες που διακρίνονται διστακτικά».
«Η ΕΕ για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα. Τέτοιες θετικές ενδείξεις δίνουν θάρρος και δύναμη για τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις. Και για να αντεπεξέλθει κανείς σε αυτές χρειάζονται η πεποίθηση και η δύναμη της θέλησης για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «θέλουμε μία ευημερούσα Ελλάδα».
Μιλώντας εξάλλου στη Deutsche Welle ο κ. Γκάουκ είχε αποκαλύψει τι πρόκειται να πει στους Έλληνες πολίτες. «Με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί» αναμένεται να δηλώσει ο πρόεδρος της Γερμανίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

thepressproject.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...