Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Διάγγελμα Σαμαρά από το Καστελόριζο...


«Ελληνίδες, Ελληνες.

Μόλις άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Τα πρώτα κιόλας λεπτά διαπραγμάτευσης τα ελληνικά ομόλογα έγιναν ανάρπαστα. Ζητάμε 2,5 δισ. ευρώ και μας προσφέρονται 412,5 δισ...
Θα μας ευχαριστούσε ένα επιτόκιο 2,5%. Κι όμως είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Πολλές χώρες αρκούνται και σε επιτόκιο 125% για να αγοράσουν τα μοναδικά και...
ξακουστά ομόλογά μας.

Ο πανζουρλισμός αυτός γίνεται γιατί τα ομόλογα αυτά είναι συλλεκτικά. Είναι “ομόλογα με ρήτρα βίντεο”. Τα εκδώσαμε δηλαδή για να σταματήσει ο θόρυβος με τα διάφορα αχαρακτήριστη βίντεο και όλοι σπεύδουν να τα αγοράσουν για να τα έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες που δεν περιμέναμε ποτέ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Αναφέρω ενδεικτικά:

Ουγκάντα: ζητάει ομόλογα αξίας 9 ευρώ και απαιτεί επιτόκιο 232%.

Κάτω Βόλτα: ομόλογα αξίας 18 ευρώ, με επιτόκιο ΜΟΝΟ 135,4%.

Τα 412,5 δισ. είναι από χώρες που μας δάνειζαν και προηγουμένως, Γερμανία κ.λπ. Σκοτώθηκαν να τα αγοράσουν γιατί μέχρι χθες δίναμε επιτόκιο 1,5%. Τώρα δίνουμε με 5 και 6% για να καταλαγιάσει ο θόρυβος με τις μαλακίες τού κατά τα άλλα στενού και αγαπητού μου φίλου επί 35ετία Τάκη Μπαλτάκου.

Ποια λοιπόν χώρα δεν θέλει το φως; Εκτός από το μεγαλύτερο χρέος, έχουμε πια σε αυτή την κουκκίδα του χάρτη τα υψηλότερα επιτόκια στον κόσμο.

Από αυτή την άποψη ευχαριστώ και δημόσια τον Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε τον μεγάλο αυτό βιντεοπανικό, που τελικά μας βγήκε σε καλό.

Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτομοιράσω τα 2,5 δισ. για να μην αφήσω καμία χώρα και καμιά διεθνή κερδοσκοπική τράπεζα δυσαρεστημένη.

Από το ακριτικό Καστελόριζο, όπου ένας άλλος τιτάνας της σκέψης και των οικονομικών, ο Γεώργιος Παπανδρέου, έσωσε την Ελλάδα, επαναλαμβάνεται η ιστορία.

Να αναφέρω ότι τα ομόλογα που προσφέρουμε έχουν τέτοιο όγκο που δεν θα τα χωρούσε ούτε ο Τιτανικός.

Ελληνίδες, Ελληνες. Το “Πιστεύω” και τα “Πάτερ ημών” που έλεγα έπιασαν τόπο. Η έξοδος στις αγορές θα μείνει πιο ιστορική από την έξοδο του Μεσολογγίου, εκτός αν κάποιος τερματοφύλακας κάνει μεγαλύτερη έξοδο στους αγώνες της κυριακάτικης τελευταίας αγωνιστικής.

Με το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές σας τρέλανα. Μέχρι τις εκλογές θα σας αποτρελάνω.

Συνεχίστε τους πανηγυρισμούς, Ελληνίδες, Ελληνες. Κάψτε το πελεκούδι. Ομόλογα και βίντεο υπάρχουν».


http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...