Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Και σ' αυτό πρώτοι; Το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι στην… Ελλάδα!


Στον «πάτο» βρίσκεται η Ελλάδα για ακόμα μια φορά, όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης και του γνωστικού επιπέδου των μαθητών, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Economist...

Συγκεκριμένα, ο Βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό Economist τη συγκεκριμένη μελέτη η οποία έπρεπε να αναδείξει τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Η συγκεκριμένη έρευνα, βέβαια, βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests (τεστ συνήθως σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).

Και μπορεί η Ελλάδα να είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και να επικρατούσε ο μύθος του ανώτερου εκπαιδευτικού συστήματος, ωστόσο το Economist έχει άλλη γνώμη, μιας και κατατάσσει τη χώρα μας δίπλα σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως «αναδυόμενες» οικονομίες, όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Pearsdon, John Fallon, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην οικονομική κατάσταση μιας χώρας και στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Πρώτη στον κατάλογο των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έρχεται η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την έκθεση η μεγάλη άνοδος των Ασιατικών χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλεται στην στενή συνεργασία οικογένειας, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στον σεβασμό που τρέφουν σε αυτές τις χώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Έκπληξη αποτελεί η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα!

Δείτε την κατάταξη των 20 πρώτων χωρών με βάση το εκπαιδευτικό τους σύστημα:

Νότια Κορέα
Ιαπωνία
Σιγκαπούρη
Χονγκ Κονγκ
Φινλανδία
Βρετανία
Καναδάς
Ολλανδία
Ιρλανδία
Πολωνία
Δανία
Γερμανία
Ρωσία
ΗΠΑ
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ισραήλ
Βέλγιο
Δημοκρατία της Τσεχίας
Ελβετία
e-reportaz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...