Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πακετάρουν υπουργοί, παραλύει η κυβέρνηση...


Φουντώνει η φημολογία για τις αντικαταστάσεις υπουργών
μετά την προαναγγελία του ανασχηματισμού από τον Βενιζέλο
Την αναστάτωση από την ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις εκλογές διαδέχεται η σταδιακή παράλυση του κυβερνητικού σχήματος, μετά και την προαναγγελία του ανασχηματισμού από τον αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ονοματολογία και οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις φουντώνουν, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών επιχειρούν να «καλύψουν τα νώτα τους» οι υπεύθυνοι για την οικονομική επιδείνωση που προκαλεί...
η ακολουθούμενη πολιτική στην κοινωνική πλειοψηφία.
Ο Ευ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε την ημερομηνία του ανασχηματισμού. Ωστόσο οι τελικές ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τοποθετούνται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Εντωμεταξύ, οι συνθήκες παράλυσης γίνονται κάθε μέρα πιο εμφανείς, καθώς πολλά κυβερνητικά στελέχη ήδη συγκεντρώνουν αρχειακό υλικό και πακετάρουν τα πράγματά τους.
Υπουργείο Οικονομικών, ΤτΕ και Κομισιόν
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, τη δύσκολη εξίσωση του ανασχηματισμού αποτελεί η θέση του υπουργού Οικονομικών, η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και το πρόσωπο που θα σταλεί στην Κομισιόν.

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Οικονομικών πιθανώς να φέρει ανακατατάξεις και στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ενώ εκτός κυβέρνησης θα μείνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης.

Υπό μετακίνηση θεωρούνται και ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...