Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 ετοιμαζόμαστε για Μουντιάλ»

Θαύμα έγινε στις ευρωεκλογές στη χώρα μας, αφού ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε πρώτο κόμμα και θριάμβευσαν η Νέα Δημοκρατία που ήταν δεύτερη και το ΠΑΣΟΚ που ήταν τέταρτο, αν και μειώθηκαν πολύ τα ποσοστά τους. Ήδη, το νέο ελληνικό θαύμα έχει μεταδοθεί ως τα πέρατα της οικουμένης και αναμένεται να ...
προσελκύσει και άλλους τουρίστες στη χώρα μας.
Είναι αξιοσημείωτο πως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο με 25% στην Γαλλία και θριάμβευσε -σύμφωνα με τους τηλεδημοσιογράφους-, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 26,5% στην Ελλάδα και συνετρίβη.
Οι ειδικοί αποδίδουν το αξιοπερίεργο αυτό γεγονός στο ότι Ελλάδα και Γαλλία έχουν διαφορετικό κλίμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Γάλλοι μιλάνε γαλλικά.
Τα ακροδεξιά κόμματα πήγαν πολύ καλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Τρίτο κόμμα στην χώρα μας αναδείχτηκε η Χρυσή Αυγή, ενώ, αν είχαν φυλακιστεί όλοι οι βουλευτές της, μπορεί να έβγαινε και πρώτο κόμμα.
Πάντως, θα ήταν θετικό οι Έλληνες να ψηφίζουν μόνο κόμματα που τα στελέχη τους είναι ήδη στην φυλακή, γιατί, αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, εκεί θα κατέληγαν ούτως ή άλλως, οπότε θα γλιτώναμε και χρόνο.
Το Ποτάμι ήταν πέμπτο κόμμα-τηλεοπτική εκπομπή αλλά έκανε την δουλειά για την οποία το δημιούργησαν οι ολιγάρχες, ενώ οφείλουμε όλοι μας ευγνωμοσύνη στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί, μαθαίνοντας το ποσοστό το οποίο πήρε το Ποτάμι, μάθαμε επιτέλους και επίσημα πόσοι είναι οι χίπστερ και οι χαζογκόμενες στην Ελλάδα.
Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ήταν υποδειγματική δημοσιογραφικά -αφού όλα τα παπαγαλάκια έδωσαν τα ρέστα τους για να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσουν τους ηττημένους ως νικητές και τους νικητές ως ηττημένους-, ενώ κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η προσβλητική και αναίτια επίθεση του Νίκου Χατζηνικολάου στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο οποίος είχε την απαίτηση να πει αυτό που ήθελε ο ίδιος και όχι αυτό που ήθελε ο Χατζηνικολάου, ο οποίος σέβεται μόνο εφοπλιστές, όπως ο Μαρινάκης, και ναζιστές, όπως ο Κασιδιάρης.
Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι Έλληνες είναι ελεύθεροι πια να παρακολουθήσουν τους αγώνες της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, οπότε οι ευρωεκλογές μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες, αφού το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 ετοιμαζόμαστε για Μουντιάλ» έγινε πραγματικότητα.
www.pitsirikos.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...