Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ...
Σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα μπαίνει σιγά-σιγά η Ελλάδα. Αλλαγές που ξεκίνησαν με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, πήραν σκυτάλη οι πολύ δυνατές εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα που κέρδισαν τις...
Αυτοδιοικητικές εκλογές, συνεχίστηκαν με την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ, κορυφώθηκαν με την αποχώρηση του Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και ολοκληρώνονται(;) με την αποχώρηση του Γ. Κωστόπουλου από την Alpha bank, μια αποχώρηση που όπως όλα δείχνουν θα φέρει ντόμινο εξελίξεων, ενδεχομένως και στην θέση του διοικητή της ΤτΕ αλλά και στην τραπεζική αγορά γενικότερα.
Η σημαντική απόφαση του Γ. Κωστόπουλου να αποχωρήσει από την τράπεζα που δημιούργησε μαζί με τα στελέχη του έρχεται πέντε ημέρες μετά τις εκλογές, σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ανανεωθεί και να εντάξει σε αυτό πρόσωπα περισσότερα άφθαρτα από αυτά που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η αλλαγή σκυτάλης στην Alpha Bank οφείλεται στις γενικότερες πολιτικές αλλαγές που κυοφορούνται για το άμεσο μέλλον, ούτε εάν συνδέεται με την αλλαγή σκυτάλης και στον ΣΕΒ, το σίγουρο πάντως είναι πως αποκλείεται να είναι τυχαία όλα αυτά.
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στη χώρα προς το καλύτερο. Το παλαιό προσωπικό της πολιτικής και της αγοράς παραδίδει την σκυτάλη σε νεότερες γενιές. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, βιομήχανοι και τραπεζίτες έφτασαν στα όριά τους. Είτε πέτυχαν, είτε απέτυχαν, έχουν αντιληφθεί ότι κάπου εδώ ολοκληρώνεται η προσφορά τους. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η αποχώρηση Κουβέλη, η κυριαρχία νέων προσώπων στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις Ευρωεκλογές, η αποχώρηση του Γ. Κωστόπουλου και η αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΒ αλλάζουν σημαντικά πράγματα στη χώρα.
Θα επανέλθουμε...
Fimotro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...