Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Θηλιά… στον λαιμό του αλαζόνα – Θέλουν έκτακτο συνέδριο στη ΝΔ για να φύγει ο Σαμαράς!


Όσο και να πανηγυρίζει μπροστά στις κάμερες ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει καλά πως η κατάσταση γι” αυτόν έχει δυσκολέψει αρκετά τόσο εκτός όσο και εντός Νέας Δημοκρατίας. Η πτώση στις Ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό στο… στόχαστρο λόγων των επιλογών του σχετικά με τη συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και γενικότερα για την σκληρή πολιτική που ασκεί και που δεν οδηγεί πουθενά.

Αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με το καραμανλικό μπλογκ να πρωτοστατεί, βράζουν με τον Αντώνη Σαμαρά και του ασκούν έντονη κριτική για την εικόνα στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα και που τείνει να γίνει φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ-Ελιά. Και μάλιστα δεν μένουν στα λόγια, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να… τρέχουν τις εξελίξεις σχετικά με την απομάκρυνση του νυν Πρωθυπουργού. Και ζητούν εδώ και τώρα έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Και το ζητούν επιτακτικά, αφού βλέπουν πως ο ίδιος ο Σαμαράς, παρουσιάζεται αλαζόνας και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για το φιάσκο των εκλογών και την εικόνα του κόμματος και μάλιστα ετοιμάζεται να πάρει κεφάλια για να διορθώσει την κατάσταση.

Στον Πρωθυπουργό χρεώνουν αρκετά λάθη σχετικά με τους υποψηφίους στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, με την περίπτωση στην Κεντρική Μακεδονία να είναι χαρακτηριστική. Που αντί να υποστηρίξει τον πετυχημένο, Τζιτζικώστα κατέβασε υποψήφιο τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος δεν είχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί.

Λάθη του χρεώνουν και για την επιλογή Κουμουτσάκου, ο οποίος παρά το γεγονός πως ήταν ένας επιτυχημένος ευρωβουλευτής, μπήκε στη μάχη των εκλογών την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Τα πιο παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κρατάνε… μανιάτικο στον Σαμαρά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του Νκήτα Κακλαμάνη. Τον οποίο και δεν στήριξε για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ προηγουμένως τον είχε διαγράψει για την επιλογή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πολυνομοσχέδιο.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, σε συνάρτηση και με την «άψογη» συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ-Ελιά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι για αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πλέον θέτουν ανοικτά θέμα αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία. Και έχουν γι” αυτή την κίνηση και τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ο Πρωθυπουργός πάντως δεν φαίνεται να αγχώνεται ιδιαίτερα και σε συνεργασία πάντα με τον «αγαπημένο» του Ευάγγελο Βενιζέλο ετοιμάζουν τις κινήσεις τους (βλέπε ανασχηματισμό) έτσι ώστε να συνεχίσουν να παραμένουν στην εξουσία και να πάνε όσο πιο πίσω μπορούν τις Εθνικές Εκλογές. Με «μπλε» στελέχη να μην τις βλέπουν με καθόλου καλό μάτι, αφού καταλαβαίνουν πως όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν στην κυβέρνηση. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες….

Hellasforce
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...