Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Επιχείρηση» διάσωσης του Γ. Στουρνάρα από τη διαπλοκή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας....

Άρχισαν τα…όργανα των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων στην κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, καθώς το κλίμα αμφισβήτησης και των διαλυτικών φαινομένων ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού επιτείνεται.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης , ο οποίος συγκεντρώνει …Άρχισαν τα…όργανα των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων στην κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, καθώς το κλίμα αμφισβήτησης και των διαλυτικών φαινομένων ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού επιτείνεται.«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης , ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά κυβερνητικών στελεχών για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, γεγονός που επέτεινε σε μεγάλο βαθμό τις εκλογικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, για τον επικείμενο ανασχηματισμό ότι ο ίδιος υπό αυτές τις συνθήκες της άδικης κριτικής από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναλάβει εκ νέου το βάρος και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος της οικονομικής πολιτικής που είχε τα αποτελέσματα στα οποία στηρίχθηκαν προεκλογικά τόσο η ΝΔ όσο και το ΠαΣοΚ, αλλά το κυριότερο δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό το κύμα αμφισβήτησης τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Ενδεικτικό είναι σχετικό δημοσίευμα στο vima.gr, στο οποίο σημειώνεται πως υπό αυτές τις συνθήκες η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος ίσως αποτελεί μια διέξοδο, καθώς από τη θέση αυτή μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στις τελικές αποφάσεις για το χρέος. Ο κ. Στουρνάρας, μ΄ άλλα λόγια, στρίβει δια του…αρραβώνος, κάτι για το οποίο πιέζουν και επιχειρηματικοί και τραπεζικοί κύκλοι, οι οποίο επιθυμούν την μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ο κ. Στουρνάρας , μας πληροφορεί ο ίδιο σημοεύεμα, δεν αποδέχεται μετακίνηση του σε ευρωπαϊκό πόστο, ούτε προσωρινές λύσεις καθώς τα ζητήματα που εκκρεμούν είναι σοβαρά και απαιτούν 100% στήριξη του κάθε υπουργού για να φέρει σε πέρας τις διαπραγματεύσεις που έρχονται με τους δανειστές!!!

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Στουρνάρας, τονίζεται στο δημοσίευμα, είναι πλέον το πρόσωπο «κλειδί» για τις κυβερνητικές αλλαγές που συζητούν ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο – στην πλατεία Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας, ακόμη και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – αισθάνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με αλλαγές που θα αποφασίσει το Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη.

Κατόπιν τούτων είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και οι επιλογές υπουργών για το οικονομικό επιτελείο δίνουν τουλάχιστον προς το εξωτερικό και το νέο στίγμα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής και των θέσεων της κυβέρνησης.

Πρόν το παρόν οι ξένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, μιλούν για την εμφάνιση «πολιτικού κενού» στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, και ανησυχούν δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά ζητήματα όπως η έγκριση της βοήθειας από το ΔΝΤ (συνεδριάζει την Παρασκευή) η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος και οι συζητήσεις για τη ρύθμιση του χρέους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...