Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το κόλπο γκρόσο με το Εθνικό Κτηματολόγιο - Τα αποθεματικά του αθροίστηκαν στο πλεόνασμα - Στον αέρα το έργο...

- Τα αποθεματικά του Εθνικού Κτηματολογίου έγιναν...πρωτογενές πλεόνασμα!
- Πρόκειται για χρήματα που πλήρωσαν οι πολίτες για τέλη κτηματογράφησης
- Στον αέρα το έργο καθώς δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό
- Τι καταγγέλει στο Newsit ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων...




Για εικόνα πλήρους απαξίωσης και κατάρρευσης του Εθνικού Κτηματολογίου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία η εταιρεία του Κτηματολογίου που μετονομάστηκε σε ΕΚΧΑ Α.Ε, έχει βαρέσει ήδη κανόνι, αφήνοντας απλήρωτους τους πελάτες και τους προμηθευτές της.


Το κόλπο γκρόσο με τα αποθεματικά του Κτηματολογίου που έγιναν...πλεόνασμα


Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Εθνικό Κτηματολόγιο Μάρκος Μπουγιουκλάκης "εδώ και αρκετές μέρες οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δε συνεδριάζει και μετά από ερωτήσεις μας συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον προϋπολογισμό, δηλαδή δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αντιληφθήκαμε οτι η αιτία είναι ότι τα χρήματα τα οποία είχαν συλλεχθεί από τους πολίτες το 2008, τα τέλη κτηματογράφησης δηλαδή που έπρεπε να αφιερωθούν στο έργο κτηματογράφησης και μόνο, εντάχθηκαν στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Μιλάμε για 250 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω των τόκων, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό από τους πολίτες το οποίο όμως ανταποδοτικά έπρεπε και πρέπει να αφιερωθεί για κτηματογράφηση και τη συνέχεια του έργου".


Στον αέρα το έργο


Το μεγάλο αυτο εθνικό έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού υπάρχει σοβαρότατη εμπλοκή στην χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ

"Εμείς ενταχθήκαμε στο νόμο για τις ΔΕΚΟ και θα έπρεπε να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό" επισημαίνει ο κύριος Μπουγιουκλάκης και συνεχίζει "πως όμως να έχει ισοσκελισμένο προυπολογισμό ένα έργο το οποίο δεν έχει έσοδα ετησια τόσα όσα είναι τα έξοδα για τις μελέτες και τις αναθέσεις. Η ουσία είναι ότι κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα και δεν το ανακοίνωσαν. Η εταιρεία αρχίζει και υπολειτουργεί σε σημείο να μην έχουμε καν τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα για παράδειγμα για χαρτί Α4 ή για νερό".


Μνημονιακή δέσμευση το Εθνικό Κτηματολόγιο


"Δε θέλω να λέω ότι είναι μνημονιακή δέσμευση γιατί θα έπρεπε να είναι εθνική δέσμευση να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο" τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο και πρόσθεσε "παρ΄όλα αυτά θα σας πω οτι αποτελει μνημονιακή δέσμευση μέχρι το 2020 να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και μάλιστα έχει υπογράψει η κυβέρνηση ότι θα παρεχονται πόροι για να ολοκληρωθεί το έργο. Οχι μόνο δε βλέπουμε την προοπτική του έργου αλλά αντίθετα βλέπουμε προσπάθεια απαξίωσης.

Αρα άμεσα το σωματείο των εργαζομένων θα έχει σειρά επαφών με τη διοίκηση της εταιρείας, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Οικονομικών αλλά θα πάμε και στα κόμματα και τους φορείς προκειμένου να δούμε τι θα γίνει.

Κλείνοντας δε να σας πω οτι είναι ένα μεταρρυθμιστικό έργο μεγάλης σημασίας για την αναπτυξη, για τις επενδύσεις και αυτό το έργο ανήκει στον ελληνικό λαό, το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και πρέπει να μπει πάνω από οικονομικά, κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα". είπε τέλος ο κύριος Μπουγιουκλάκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ



newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...