Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

TA ΠΕΝΤΕ ''ΜΗ'' ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ...


...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...
 «Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές. Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει...

νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις. Να μην διανοηθεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, που είναι το νερό. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο πλούτο ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά. Τέλος, προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στο διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Διότι δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και το λαό για πολλά χρόνια, για τα επόμενα χρόνια, με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες, έχοντας δηλαδή ποσοστά μειοψηφίας στο λαϊκό σώμα».

Με αυτόν τον... πεντάλογο από «μην», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του εις βάρος του πρωθυπουργού, καθώς θεωρεί ότι η νίκη με περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, του δίνει «αέρα» επικράτησης και στις επόμενες εθνικές εκλογές, αίροντας τη «νομιμοποίηση» της υπάρχουσας κυβέρνησης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κούνησε το δάχτυλο» στον κ. Σαμαρά, ζητώντας, ουσιαστικά, να έχει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές αποφάσεις!

Επέμεινε, δε, στο αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατό, έστι ακριβώς όπως το είχε διατυπώσει και χθες από την Κουμουνδούρου, μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη νίκη της παράταξής του.

«Είχα την ευκαιρία» είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, «να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη σημαντική καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες, αλλά είναι και το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από τα ποσοστά που κατέγραψαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Ιούνη του '12».

«Εάν χθες είχαμε εθνικές εκλογές» επέμεινε ο κ. Τσίπρας, «τα δύο αυτά κόμματα θα είχαν -αθροιστικά και με βάση τον εκλογικό νόμο που ισχύει- 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή.  Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή.  Κι όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται και ιδίως αυτή η Βουλή δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

«Και, σε κάθε περίπτωση, δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμά μας άλλωστε ορίζει ότι, όταν υπάρχει μια τόσο έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, δε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί την ήττα του, απευθύνοντάς του πέντε «μην», όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να δείξει ότι, πλέον, ως πρώτη δύναμη στη χώρα, θα πρέπει να λογίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά εδώ

fimotro.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...