Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τελικά μας... ψεκάζουν και επίσημα...


Ξεκινά σιγά σιγά το πρόγραμμα αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ήδη η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή υπέγραψε τις σχετικές άδειες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεδομένου ότι οι ζέστες έχουν ήδη αρχίσει και τα ενοχλητικά έντομα κάνουν πια την εμφάνισή τους.


Οι άδειες έχουν ήδη δοθεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Νήσων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.


Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί συγκεκριμένα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.



Ειδικότερα, οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.



Επιπλέον, οι ULV ψεκασμοί είναι ένα ειδικό μέτρο που διεθνώς εφαρμόζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν συντρέχουν λόγοι, όπως η συρροή κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια, και εφόσον οι λοιπές μέθοδοι αντιμετώπισης κουνουπιών που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας, παρότι έχουν εφαρμοστεί σωστά, δεν έχουν επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.


katohika
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...