Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σταυρούλα Ξουλίδου: "Η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μια επέτειος, αλλά μια μέρα εθνικής αφύπνισης και εθνικής περισυλλογής"


Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα ζοφερής μνήμης η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται πεντακόσια εξήντα ένα χρόνια από τότε που η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας έπεσε στα χέρια των Οθωμανών μετά από μακρόβια και επίπονη πολιορκία.

Η πτώση της Βασιλεύουσας και της Αυτοκρατορίας σηματοδότησε και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Οι βυζαντινοί υπερασπιστές της Πόλης έπεσαν ηρωικά όταν το Οθωμανικό σπαθί διείσδυσε ύπουλα από την Κερκόπορτα και επέβαλε την πολιτιστική του κατωτερότητα στον μέχρι τότε ελεύθερο κόσμο, λεηλατώντας την Κωνσταντινούπολη που ουσιαστικά αποτελούσε το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

Η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μια επέτειος, αλλά μια μέρα εθνικής αφύπνισης και εθνικής περισυλλογής. Η άλωση της Πόλης είναι σημαντική για ολόκληρο τον Ελληνισμό και τα γεγονότα του τότε μας παραπέμπουν στα γεγονότα του σήμερα, όπου η πατρίδα μας βρίσκεται ένα στάδιο πριν την άλωση από τους ξένους δανειστές.

Προσδοκούμε ότι, όπως τότε που το ελληνικό πνεύμα υπερκέρασε τις αντιξοότητες του βίαιου και οδυνηρού κατακτητή και κατάφερε να κρατηθεί ζωντανό, έτσι και τώρα εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να κραυγάσουμε ένα βροντερό και θαρραλέο «όχι» σε όσους επιζητούν την πλήρη υποδούλωση και εξαθλίωσή μας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...