Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Λίγο πριν σκάσει ο γάιδαρος!


Ένας στους δύο φορολογούμενους δεν πληρώνει τον φόρο ακινήτων. Ένας στους δύο περιμένει το κατασχετήριο της εφορίας για να εξαναγκαστεί να πληρώσει χρήματα που δεν έχει. Αυτή είναι η πετυχημένη πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα! Η προοπτική της κατάρρευσης των εσόδων είναι ορατή. Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να μείνει στην θέση του. Να μην τον αφήσουν να δραπετεύσει και να ζήσει...
τις συνέπειες της καινοτόμου φορολογικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης.
Καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο βιάζεται να βρει καταφύγιο στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στην Κομισιόν. Θα μπορεί μετά να ισχυριστεί ότι αυτός τα έκανε όλα τέλεια και ότι τα χάλασαν οι επόμενοι!
Ο κ. Στουρνάρας κάνει ένα λάθος! Δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής επειδή είναι ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής. Αλλά διότι αποτέλειωσε τη μεσαία τάξη με βαριά και άδικη φορολογία. Εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε να έχει υπάρξει άλλος "μεταρρυθμιστής" με νοοτροπία γαιοκτήμονα του μεσαίωνα.
Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν. Αλλά στο μεταξύ οι άνθρωποι που χρεώθηκαν με απίστευτα ποσά στη μερίδα τους στην εφορία, δεν μπορούν να ζουν πλέον ως κανονικοί άνθρωποι. Από τη στιγμή που και το τελευταίο τους ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό κινδυνεύει με κατάσχεση, εκτοπίζονται αυτόματα από τον κανονικό κόσμο και αναγκάζονται να λειτουργήσουν στον κόσμο της παραοικονομίας.
Τα έχουμε πει αυτά αμέτρητες φορές. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε το παράλογο της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής. Τα επαναλαμβάνουμε με ένταση διότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν τον μεγάλο κίνδυνο να αναγκαστούν να αναζητούν σύντομα νέα μέτρα, ακριβώς λόγω της αποτυχίας της είσπραξης των προηγούμενων φόρων. Θα είναι το πολιτικό τέλος αυτής της κυβέρνησης. Κι ενώ το ξέρουν, ασχολούνται με το που θα "τοποθετηθεί"  ο κ. Στουρνάρας! Έλεος! Αν έδειχναν ανάλογη αγωνία για την τύχη του 1,5 εκατομμύριου ανέργων, δεν θα είχαν φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν σήμερα επειδή πέρασαν στις εκλογές το 20%.
Ένας στους δύο φορολογούμενους δεν πληρώνει τους φόρους ακινήτων. Κι αυτός ο αριθμός αυξάνει κάθε μήνα. Τι δεν καταλαβαίνουν; Από που αντλούν την αισιοδοξία τους ότι τα πράγματα θα φτιάξουν; Χρειάζεται νέα πολιτική. Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φύγει ο κ. Στουρνάρας και όχι γιατί δήθεν έκλεισε ο κύκλος του ως πετυχημένου υπουργού. Πρέπει να φύγει διότι δεν μπορεί να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική και επειδή ο διάλογος δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Να σας πούμε κάτι που δεν σας είπαν μέχρι σήμερα οι πολιτικοί! Μέχρι χτες και επί σειρά πολλών ετών η χώρα αυτή δανειζότανε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να ασκούν οι ηγεμόνες της κοινωνική πολιτική. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να πληρώνουμε επί σειρά ετών μερικά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να αρχίσουμε να κλείνουμε τους λογαριασμούς μας. Η είδηση είναι ότι δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να πληρώνουμε!
Θανάσης Μαυρίδης από capital, μοντάζ Γρέκι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...