Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

O KAMΜΕNΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ TH MAKΡΗ;


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά την απόφαση του κ. Πάνου Καμμένου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα, προκειμένου να συγκρατήσει τα ποσοστά του κόμματος...
που στις ευρωεκλογές κατέρρευσε εκλογικά συγκεντρώνοντας μόλις 3,46%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξετάζει το ενδεχόμενο να χρίσει την κυρία Ραχήλ Μακρή αντιπρόεδρο του κόμματος δίνοντάς της αυξημένες αρμοδιότητες.

Συνεργάτες της κυρίας Μακρή αποκαλύπτουν στο protothema.gr ότι το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του την κυρία Μακρή και της ζήτησε να αναλάβει την προεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου που έως πρόσφατα κατείχε η ανεξάρτητη βουλευτής πλέον κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η συνεδρίαση όπου θα ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση και θα φανεί εάν θα τύχει ευρύτερης στήριξης ή αν θα προκαλέσει νέους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Στην είδηση της αναβάθμισης της κυρίας Μακρή πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ αντέδρασαν παρασκηνιακά και ζήτησαν από την ηγεσία του κόμματος να ανακαλέσει την απόφαση.

Συνεργάτης του κ. Καμμένου με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr διέψευσε ότι έχει αποφασιστεί να αναλάβει θέση αντιπροέδρου η Ραχήλ Μακρή και επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τα όργανα του κόμματος.

Άνθρωποι που συνομιλούν με την βουλευτή Κοζάνης έλεγαν ωστόσο ότι η κυρία Μακρή θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα μόνο αν ο κ. Καμμένος της δώσει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων προκειμένου «να επιλέγει τα πρόσωπα που θεωρεί ικανά και να διώχνει όσους θεωρεί ότι δεν βοηθούν στην προσπάθεια του κόμματος».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν αναλάβει διευρυμένο ρόλο, τότε η βουλευτής Κοζάνης -εκτός από την ανασυγκρότηση της δομής του κόμματος- θα επιχειρήσει «ανοίγματα» τόσο προς τα δεξιά όσο και με εκπροσώπους κινημάτων της «πατριωτικής» Αριστεράς.

Στόχος η διεύρυνση

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καθόρισε τον κεντρικό στόχο του κόμματος που είναι η ένωση των κατακερματισμένων «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων».

Σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ έχασαν 200.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 εκτιμώντας ότι ο μεγάλος όγκος μετακινήθηκε προς ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή και ένας μικρότερος σε κόμματα όπως η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό και το ΕΠΑΜ.

Πάντως, την ώρα που ο κ. Καμμένος ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, το εσωτερικό του κόμματος φαίνεται να «βράζει». Ηδη ο κ. Τέρενς Κουίκ ερωτώμενος σχετικά με τις αλλαγές στο Εκτελεστικό Γραφείο επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά ενώ ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον γνωστό δημοσιογράφο να σκέφτεται ακόμα και την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Επισημαίνεται ότι ο βουλευτής κ. Παύλος Χαϊκάλης είχε παραδεχθεί ότι σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν καταφέρουν να πιάσουν διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας.
Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...