Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014 - πολιτικά συμπεράσματα...


Νέα Δημοκρατία: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο χαμένος των προχθεσινών εκλογών είναι η ΝΔ. Αφού πρώτα ξεπούλησε τους μεγάλους δήμους, προδίδοντας τόσο τους υποψηφίους της όσο και τους ψηφοφόρους, δωρίζοντας τους κατ' ουσίαν στο κλεφτοΠασόκ, είχε μια πτώση 6 περίπου μονάδων σε....

σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012. Το γεγονός ότι στο ΕΚ θα την εκπροσωπήσουν είτε επαγγελματίες πολιτικάντηδες είτε διαπλεκόμενοι δημοσιογραφίσκοι καταδεικνύει την κατάντια και το επίπεδο του κόμματος.
Το σίγουρο είναι ότι εάν θέλει η ΝΔ να αποφύγει εκ νέου ένα ανεπανόρθωτο εκλογικό στραπάτσο, είναι επιβεβλημένος ο πολιτικός διωγμός του γραφικού και δύστυχου 'μνημονιοπνίχτη' Σαμαρά.(1) Οι δελφίνοι έχουν ήδη πάρει θέσεις μάχης και καταστρώνουν τα επόμενα βήματά τους. Ακλόνητο φαβορί αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ο 'αόρατος-ατσαλάκωτος' Αβραμόπουλος, με την περίπτωση του 'αντάρτη' Τζιτζικώστα να κρίνεται καταλυτική για την επόμενη μέρα (σε καμιά δεκαετία, εάν υπάρχει ΝΔ, θα ακουστεί και το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Παπανικολάου).(2) Κλειδί για την επαναπροσέγγιση της λαϊκής βάσης κι ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας στο άμεσο μέλλον, η αποκατάσταση-αποφυλάκιση των ΠΑΡΑΝΟΜΑ προφυλακισμένων στελεχών της ΧΑ και η στροφή στην πολιτική αντιμετώπισή της.

ΣΥΡΙΖΑ: θα ήταν αστείο να πιστεύει κάποιος ότι ο Σύριζα είναι ο νικητής των εκλογών. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ Η ΝΔ. Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, συνεχούς κατάλυσης του πολιτεύματος κι εξοντωτικών μέτρων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του ούτε μισή μονάδα!!! Με δεδομένο ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρή, η κατάσταση τους δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο. Το ότι ο τραγέλαφος ο Τσίπρας ζητάει εκλογές (έστω και για τα μάτια του κόσμου), είναι απλά ένα κακόγουστο ανέκδοτο.
Δυο οι λόγοι αποτυχίας του Σύριζα: α) είναι εξ' ίσου ένα διεφθαρμένο συστημικό κόμμα χωρίς θέσεις και προτάσεις, με παρωχημένες ιδεοληψίες και ανθελληνικά κόμπλεξ, β) δεν δόθηκε ακόμα η ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ για αλλαγή σκυτάλης στην διακυβέρνηση της χώρας.
Θετική η εκλογή δυο συνταγματολόγων στο ΕΚ αλλά αν πάρουμε παράδειγμα από τα υπόλοιπα 'εξέχοντα' στελέχη-λαμόγια του κόμματος θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να τους κρίνουμε στο μέλλον.

ΕΛΙΑ: το μεταμορφωμένο κλεφτοΠΑΣΟΚ (άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς), ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, αν και είχε αισθητή πτώση, ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ κατάφερε να κρατήσει ένα ποσοστό που του επιτρέπει να διατηρεί ελπίδες για 'αναβίωση' (αλίμονο μας!). Όσο όμως διοικείται από καραγκιόζηδες τύπου Παπανδρέου-Βενιζέλου, το μέλλον του θα είναι δυσοίωνο.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η ΧΑ. Μέσα σε κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας, με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ προφυλακισμένη, με μηδέν χρηματοδότηση, μηδέν προβολή και τα στελέχη-φίλους-ψηφοφόρους υπό πρωτοφανή διωγμό για τα δημοκρατικά δεδομένα, το ότι κατάφερε όχι απλά να κρατήσει αλλά να αυξήσει τα ποσοστά της, εκλέγοντας για πρώτη φορά ευρωβουλευτές, είναι πραγματικά άθλος, καθιστώντας την ένα παγκόσμιο πολιτικό φαινόμενο.
Το γεγονός ότι εκλέχθηκαν δυο εκλεκτοί, εμπειρότατοι και παρασημοφορημένοι στρατηγοί του Ε.Σ. σε συνδυασμό με την συμβολική εκλογή ενός λεβέντη, πατέρα του αδικοχαμένου παλικαριού Γ.Φουντούλη και μιας κοπέλας με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύει την τερατώδη ποιοτική διαφορά τόσο του ψηφοδελτίου της ΧΑ όσο και των ψηφοφόρων της.
Βεβαίως η τεράστια αυτή επιτυχία δεν πρέπει να σημαίνει εφησυχασμός σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την χαλαρότητα της ψήφου των ευρωεκλογών (αν κάτι τέτοιο έχει να κάνει με τους ψηφοφόρους της ΧΑ) και το γενικότερο κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη υπέρ των πατριωτικών κομμάτων. Θέλει πολύ αγώνα για να καταφέρει να παγιώσει ένα ποσοστό ικανό που θα της εξασφαλίσει μια μακροχρόνια πολιτική παρουσία και παράλληλα να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Κι ακόμη περισσότερο αγώνα για να μπορέσει να ανατρέψει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

ΠΟΤΑΜΙ: το ότι ένα κόμμα απρόσωπο, μιντιακό, διαπλεκόμενο χωρίς θέσεις και στελέχη κι ελάχιστο χρόνο παρουσίας πήρε ένα τέτοιο ποσοστό εξαιτίας της τηλεοπτικής του προβολής και μόνο, αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ που επιβάλλουν, με πλύση εγκεφάλου, ακίνδυνα κόμματα-αναχώματα για να περιορίσουν ανεξέλεγκτες διαρροές.

ΑΝΕΛ: Αφού έπαιξε το ρόλο του αναχώματος στις Εθνικές εκλογές ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ώρα να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων. Βεβαίως η αναμενόμενη παταγώδης αποτυχία δε σημαίνει ότι σε λίγο καιρού κόμματα τύπου ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ δεν θα αναστηθούν εκ νέου για να παίξουν ξανά το ρόλο της ακίνδυνης κι εφήμερης ψευτοαντίστασης.

ΚΚΕ: το άχρωμο, άοσμο κι αδιάφορο ΚΚΕ σταθερό στα σκαμπανεβάσματα των ποσοστών του ανάλογα με τις συγκυρίες δεν προκαλεί κάπου είδους ανησυχία προς το παρόν.

ΓΚΛΕΤΣΟΣ: ο μελλοντικός 'ηγέτης' της χώρας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εάν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πραγματικά κι όχι προϊόν κάποιας 'δημοκρατικής' διαδικασίας εντός ενός κλειστού δωματίου (ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η Εθνική Αυγή που τελικά δε συμμετείχε στις εκλογές κι άρα δεν υπήρχαν ψηφοδέλτιά της, πήρε 386 ψήφους!), αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο 'μοιράστηκαν' τα ποσοστά αφού φαίνεται πως το διεφθαρμένο σύστημα είναι απλά ελαφρώς τραυματισμένο, δεν κινδυνεύει να ανατραπεί προς το παρόν και όλοι είναι ικανοποιημένοι!

Δυστυχώς, στελέχη και ψηφοφόροι των 'μεγάλων' κομμάτων (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τους ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ) με την ένοχη σιωπή τους και την δειλία τους, είναι συμμέτοχοι σε αυτή τον κατηφορική πορεία.
Δεν είχαν το θάρρος και την αξιοπρέπεια να στείλουν ένα ηχηρότατο μήνυμα αποδοκιμασίας σε όλους αυτούς που καταστρέφουν την πατρίδα έστω και μέσω της ακίνδυνης και χαλαρής ψήφου των ευροεκλογών.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα 'μαγαζιά' τους (διότι δυστυχώς περί μαγαζιών πρόκειται) ΘΕΛΟΥΝ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ και αντικατάσταση από υγιείς πολιτικούς φορείς με καθαρές ιδεολογικές θέσεις και ΚΑΘΑΡΟΥς ανθρώπους.
ΚΟΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η πατρίδα χρειάζεται έντιμους πατριώτες κι όχι ξεφτιλισμένους χαρτογιακάδες που επιζητούν μονάχα χρήμα και 'καρέκλα'.(3)

1) α) είναι ο πρώτος πολιτικός που φυλάκισε πολιτικούς του αντιπάλους λόγω ανικανότητας να τους αντιμετωπίσει κι αυτό το έγκλημα θα είναι και το πολιτικό του τέλους
β) είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν γέμισε σε προεκλογική ομιλία ούτε την πλατεία Συντάγματος!
γ) Όλες οι προσωπικές του επιλογές στις αυτοδιοικητικές ΠΑΤΩΣΑΝ.
δ) Έχει καταντήσει τη ΝΔ συνιστώσα του κλεφτοΠασόκ και ουρά του Βενιζέλου- Τούρκογλου
ε) Ας μην ξεχνάμε και το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στις εκλογές του Μαϊου 2012

2) Όσοι πονηροί, κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλο τους, σπεύσουν να πουν ότι υπάρχει μυστικό εσωκομματικό σχέδιο ανατροπής του Σαμαρά, ας προσέξουν μη σκίσουν κανένα καλσόν.

3) Καθοριστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι κομματικές νεολαίες οι οποίες πρέπει να πάψουν να είναι χειροκροτητές, γλάστρες και μήτρες πολιτικάντηδων και να αποκτήσουν ριζοσπαστικό και ουσιαστικό λόγο.


A.K.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...