Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δεν πήραν το «μήνυμα» – Δεν εφαρμόζουν μέχρι 10 Ιουνίου την απόφαση για τις καθαρίστριες...


katharistries_stournarasΜε την κυβέρνηση να αποδεικνύει με το «καλημέρα» ότι δεν πήρε το «μήνυμα» της κάλπης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εμμένει στην «ετσιθελική» τακτική της και εξακολουθεί να μην .... εφαρμόζει την -υπέρ της επανατοποθέτησης των ηρωικά αγωνιζόμενων, απολυμένων καθαριστριών- απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ευδιάκριτος στόχος είναι η μη εκτέλεση της απόφασης μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2014, οπότε αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συζητηθεί η αίτηση αναστολής την οποία υπέβαλε λίγα εικοσιτετράωρα πριν το υπουργείο Οικονομικών, στον Άρειο Πάγο. Όπως, επίσης, σιγοψιθυρίζεται σε δημοσιογραφικά στοιχεία, η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη, με κάθε τρόπο, να «καθαρίσει» από τις καθαρίστριες τον χώρο έξω από το υπουργείο, πριν ξανά έρθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας (αναμένονται στα μέσα του Ιουνίου).
Επισημαίνεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό από την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου, στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών:
α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης
β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
γ) την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο…
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Θ. Θεοχάρης, έχει υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.
 
 
http://www.nez.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...