Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μέρκελ το μεγαλείο σου… στο ταμείο της ανεργίας και οι Γερμανοί!


Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε απροσδόκητα τον μήνα Μάιο, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.


Ο αριθμός των ανέργων (εποχιακά προσαρμοσμένος) αυξήθηκε κατά 23.937 σε 2,905 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Εργασίας της χώρας.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για πάνω από δύο δεκαετίες.
Εξάλλου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία μειώθηκε τον Μάιο, λόγω ανησυχιών ότι θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, καθώς η Ευρωζώνη δυσκολεύεται να διατηρήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας είναι απίθανο να είναι αντίστοιχος με αυτόν του πρώτου τριμήνου που ενισχύθηκε από τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,8% το πρώτο τρίμηνο έναντι 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Μειώθηκε ο δανεισμός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο τραπεζικός δανεισμός στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Απρίλιο και η προσφορά χρήματος αυξήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2010, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι εντείνει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της την τον Ιούνιο.

Ο δανεισμός στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 1,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, μετά από μια μείωση 2,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του δανεισμού υπογραμμίζουν την ασθενή δυναμική των πιστώσεων στην Ευρωζώνη, που ανησυχούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο θα συνεδριάσει την 5η Ιουνίου.


 http://www.kontranews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...