Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Απίστευτες καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων...


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση: "Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταγγέλλει την... ύπουλη, αυταρχική και συνάμα εκδικητική στάση της Διοίκησης η οποία μετά την πάροδο (6) έξι μηνών από την κλήση σε
απολογία του τότε Γ. Γραμματέα της του επέβαλε το πρόστιμο των 150 ευρώ.
Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης στα... πλαίσια της συνδικαλιστικής του ιδιότητας με τον θεσμικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα Ένωσης είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στην τότε Προσωπάρχη της Α.Δ. Ιωαννίνων Υπαστυνόμο Α΄ΖΕΡΒΑ Νίκη μεταφέροντάς της την έκδηλη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των μελών μας για τη μη τήρηση σειράς προτεραιότητας στις αποσπάσεις του Έβρου καθώς και την εξόφθαλμη παραβίαση του Π.Δ.100/2003, αφού χωρίς να παρέλθει έτος από την λήξη της προηγούμενης απόσπασης ( όπως ρητά ορίζει το ανωτέρω Π.Δ) συνάδελφοί μας αποσπόταν εκ νέου , αναδεικνύοντας έτσι την αδυναμία της ιδίας να τηρήσει την σειρά και την νομιμότητα αφού δεν μπόρεσε με απλό δίκαιο και αυτονόητο τρόπο να επιλέξει από το σύνολο χιλίων (1000) περίπου Αστυνομικών της Α.Δ.Ιωαννίνων , με αξιοκρατικά κριτήρια τον αριθμό των σαράντα(40). 
Την άδικη αυτή αντιμετώπιση ,την μεροληπτική συμπεριφορά και την επιλογή ατόμων μέσω αδιαφανών διαδικασιών καταδεικνύει το γεγονός ότι μετά την διαμαρτυρία του Δ.Σ. της Ένωσής μας και το υπ.αριθμ. 43/2013 έγγραφο προς το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ,ανεκλήθη η διαταγή απόσπασης και αντικαταστάθηκαν οι συνάδελφοι που κατάφορα αδικούνταν , ενώ λίγες μέρες αργότερα κατόπιν συνάντησης μας με τον προϊστάμενο κλάδου προσωπικού του Αρχηγείου κ. ΠΟΛΥΖΟ εξεδόθη διευκρινιστική για τις αποσπάσεις η οποία αναφέρει ρητά πως βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση σειράς .
Το γεγονός ότι η κλήση σε απολογία παρέμεινε για έξι μήνες κλειδωμένη στο"συρτάρι" του κ. ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗ εγείρει πολλά ερωτήματα, αφού τόσο η συγκεκριμένη Υπαστυνόμος όσο και ο Ταξίαρχος έχουν πλέον μετακινηθεί στον κλάδο Ασφαλείας χωρίς μέχρι τότε να καταφέρουν να βάλουν μια σειρά στις αποσπάσεις του Έβρου ,ως όφειλαν και όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί.
Επιφυλασσόμαστε δε για την προσφυγή μας σε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να προασπίσουμε τα μέλη αλλά και το κύρος της Ένωσής μας , θεωρώντας την ενέργεια
αυτή επιβολής προστίμου ως πράξη εκδίκησης αλλά και φίμωσης της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και ως τέτοια θα την καταγγείλουμε στην Πολιτική και Αστυνομική ηγεσία με την οποία θα συναντηθούμε."
 
 
 http://fonaklas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5458.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...