Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Την εκταμίευση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφάσισε το ΔΝΤ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση...
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται η «τεράστια πρόοδος που έχει κάνει η ελληνική οικονομία με την επίτευξη πλεονασμάτων που θέτουν τη βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη».

«Ειδικότερα», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «το ΔΝΤ αναφέρει ότι η εξυγίανση στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή για τα παγκόσμια δεδομένα και αντανακλά την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των άλλων εταίρων αλλά και της Κυβέρνησης ότι το 2014  η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης (μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης) και σε αύξηση της απασχόλησης. Η έκθεση αναφέρει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια του σαφώς βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που επέτρεψε την πρόσφατη έξοδο στις αγορές και που θα οδηγήσει στην όλο και αυξανόμενη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση αυτών των προβλέψεων είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί».

Η έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών   «αναφέρει συγκεκριμένα την ανάγκη να συνεχιστεί η απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών που έχει επιταχυνθεί από την Κυβέρνηση επειδή θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα προσελκύσει επενδύσεις, οδηγώντας στην δημιουργία πάνω από 100.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από το 2015 και μετά.
Ταυτόχρονα, αναφέρει ρητά ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι σε καλό δρόμο και ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα, όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση. Τέλος, η έκθεση καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του».

Αναμένεται πάντως και το επίσημο κείμενο από το Ταμείο, όπου θα εξηγείται η απόφαση και που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρακτική του ΔΝΤ.
Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...