Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Με διατάξεις-σκάνδαλο, αμνηστεύουν προκαταβολικά τους εαυτούς τους....


Με «φάμπρικα» ρυθμίσεων που προβλέπουν την… προληπτική αμνήστευσης κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών στελεχών… προετοιμάζεται για τις εκλογές η κυβέρνηση.

Το «εύρημα»....
καθυστέρησε να ανακαλυφτεί, καθώς μόνο έμπειροι νομικοί μπόρεσαν -πολύ καθυστερημένα- να το εντοπίσουν σε διατάξεις του περιβόητου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μέσα σε ένα τεράστιο όγκο εκατοντάδων σελίδων και κρυμμένο καλά σε «φόρμουλες» που ένας «κοινός θνητός» δεν θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει…

Αυτό το νομοσχέδιο -και πλέον νόμος του κράτους- αποδείχτηκε πραγματική «σκούπα» για ισχύουσες διατάξεις που όριζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ποινικές ευθύνες κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών.

Η πιο κραυγαλέα και «φανερή» περίπτωση ήταν η ρύθμιση στο άρθρο 2 του πολυ-νόμου για τις τράπεζες, όπου προβλεπόταν η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για διαχειριστικές πράξεις στο ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

Πρόσφατα όμως ανακαλύφτηκε η πτυχή που αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων, όταν οι δικηγόροι του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ναυπηγείων κ. Σ. Εμμανουήλ ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του πελάτη τους (που είναι προφυλακισμένος γηια τη υπόθεση των υποβρυχίων με την κατηγορία της διακίνησης «μαύρου χρήματος»!) βάσει διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία εξαιρεί απροσχημάτιστα από ποιινικές ευθύνες για δωροδοκία τα μέλη της διοίκησης Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος!!! Στηριγμένοι σε αυτή τη διάταξη, οι δικηγόροι του κ. Εμμανουήλ ζήτησαν την αποφυλάκισή του…

Πρόκειται για διάταξη που αφορά δυνητικά εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου και χιλιάδες μέλη των διοικήσεών τους!

Πέρα από αυτό, ό,μως, ανακαλύφτηκαν επίσης διατάξεις που αφορούν και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, κάποιες εκ των οποίων αφορούν σε «εν ενεργεία» σκάνδαλα που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα με αυτές τις διατάξεις να της «δένονται τα χέρια»:

- Ρύθμιση που απαλλάσσει ευθυνών δημάρχους και γενικότερα αρμοδίους των ΟΤΑ για τη μη νόμιμη καταβολή χρημάτων ως επιδόματος πληροφορικής. Η σχετική διάταξη προβλέπει: «Το επίδομα πληροφορικής που καταβλήθηκε ως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται νομίμως καταβληθέν και δεν αναζητείται».

- Ρύθμιση για τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ): Αφορά εκκρεμή έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του.

- Ρύθμιση που «φωτογραφίζει» υπέρογκες αποζημιώσεις που δόθηκαν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Το ΔΣ των ΕΑΣ κατηγορείται για πρόκληση ζημίας ύψους 50 εκατ. ευρώ.

- Ρύθμιση για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ): Προβλέπει απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης στον Οργανισμό.

Την ίδια στιγμή τα κατασχετήρια φεύγουν κατά χιλιάδες και η «φάμπρικα» των πλειστηριασμών δουλεύει υπερωρίες για τα θύματα της φοροληστείας που δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους, ενώ τα πρόστιμα της εφορίας γίνονται τερατώδη. Και βέβαια, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που διά των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων νομοθετούν, φρόντισαν να διαφράψουν τόκους από τα τραπεζικά δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να μειώσουν το επιτόκιο σε 2%…

«Τι δεν κατάλαβες;»…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...