Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...


Καταιγιστικές εξελίξεις προμηνύονται στο πολιτικό σκηνικό τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με αφορμή τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατόπιν αιτήματος των ανακριτριών....



Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, χαράσσουν τη δική τους γραμμή και βρίσκονται ήδη «επί ποδός», ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα συνεδριάσουν από κοινού Πολιτική Γραμματεία και Προεδρείο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να αποφασίσουν ποια στάση θα υιοθετήσει το κόμμα στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, προσανατολίζεται ήδη στην καταψήφιση των αιτημάτων για άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής, ενώ ενδεικτικές των προθέσεων του κόμματος ήταν οι δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Κουμουνδούρου.

« Η Δημοκρατία έχει τα δικά της όπλα, και σ” αυτά τα ζητήματα δεν χωράνε μεθοδεύσεις» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί το νομικό πλαίσιο, μελετώντας παράλληλα όλα τα πορίσματα για την εν λόγω υπόθεση. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ίδια πηγή επεσήμανε πως «με βάση το ίδιο το Σύνταγμα, είναι αδύνατο έως απίθανο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός Νόμου».

Επί τοις ουσίας, πρόκειται για συνέχεια των δηλώσεων του Νίκου Βούτση, που επίσης μίλησε για μεθόδευση. Ο γραμματέας της Κονοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πως ουσιαστικά εντός κυβέρνησης λειτουργούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές τάσεις: Από τη μία κάποιοι θέλουν να θέσουν εκτός νόμου τη ΧΑ ώστε η ΝΔ να κερδίσει μέρος των ψηφοφόρων της η ΝΔ, ενώ από την άλλη, κάποιοι άλλοι γαλάζιοι «κύκλοι» επιχειρούν να ηρωοποιήσουν τα στελέχη της ακροδεξιάς.

«Οταν μίλησα περί μεθόδευσης, δεν αναφέρθηκα στην Δικαιοσύνη, την οποία σεβόμαστε. Είναι, όμως, σαφές, ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες εδώ και καιρό παίζεται το σενάριο του να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ» είχε πει ο κ. Βούτσης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ανησυχεί στην πράξη την Κουμουνδούρου είναι οι μειλίχιες σκέψεις του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του να «καθαρίσουν » τη Χρυσή Αυγή και να οδηγήσουν την Βουλή σε 282 βουλευτές. Μία τέτοια κατάληξη, αποτελεί συνταγματική εκτροπή, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν ότι αυτή η ιστορία μπορεί να μην έχει σταματημό, ενώ το ερώτημα που απασχολεί τα ηγετικά στελέχη είναι «πού το πάει ο Σαμαράς και ο κλειστός κύκλος των συνεργατών του».

 iefimerida
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...