Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ιδού η αλήθεια: Τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που έρχονται με τις φετινές δηλώσεις...

 Από τον Γιώργο Παλαιτσάκη
 Όσοι νομίζουν ότι - χάρη στη ... γενναία αντίσταση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου στις απαιτήσεις της τρόικας - αποφύγαμε για φέτος τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ και πολλούς μήνες οι "κύριοι" αυτοί έχουν ήδη νομοθετήσει (με το ν. 4172/2013) νέα δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μόλις υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:
1) Αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για όλες τις επιχειρήσεις. Οι Ανώνυμες Εταιρείες, οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, οι Ομόρρυθμες και οι Ετερόρρυθμες Εταιρείες θα φορολογηθούν το 2014, για τα εισοδήματα του 2013, με συντελεστή φόρου αυξημένο από το 20% στο 26%. Κι όλα αυτά όταν στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες ισχύει συντελεστής φορολόγησης 10% για τα κέρδη των επιχειρήσεων!
2) Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολογήτων για τα τέκνα, που ίσχυαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2013 για όλα τα φυσικά πρόσωπα.
3) Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 οι αυτοαπασχολούμενοι (εμποροβιοτέχνες με μικρομάγαζα και ελεύθεροι επαγγελματίες). Εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με 33% για το άνω των 50.000 ευρώ κομμάτι τους. Ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι δηλώσουν για το 2013 εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, που μέχρι πέρυσι ήταν αφορολόγητα, ακόμη κι αν δηλώσουν ζημιές, θα φορολογηθούν για τεκμαρτά εισοδήματα υψηλότερα των 5.000 ευρώ, λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης! Ουσιαστικά θα φορολογηθούν για ανύπαρκτα εισοδήματα και θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων τα οποία θα υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ!
4) Επιβολή φόρου 10% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα από ακίνητα που δεν υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ το χρόνο. Τα άνω των 12.000 ευρώ ποσά θα φορολογούνται με 33% για το άνω των 12.000 ευρώ κομμάτι τους.
5) Κατάργηση όλων σχεδόν των διατάξεων που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Μόνο το 10% των δαπανών για δωρεές και διατροφή λόγω διαζυγίου θα αφαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου!
Ας μη γελιούνται λοιπόν όσοι ακούν από τα φιλοκυβενητικά τηλεοπτικά δίκτυα για τους... προεκλογικούς "ηρωισμούς" των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα. Τα καταστροφικά μέτρα τα έχουν ήδη ψηφίσει εδώ και πολύ καιρό.
Τα "χαράτσια" που έρχονται είναι τόσο μεγάλα που το όποιο... προεκλογικό "μέρισμα" σπεύσουν να μοιράσουν (για να ξεγελάσουν εξαθλιωμένους πολίτες και να εξαγοράσουν τις ψήφους) θα μοιάζει με "φιλοδώρημα".

 http://zeronews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...