Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η ομάδα των G-7 δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία...


47ED1784CF0F07B6191E773C58B02CB8.jpg
  «Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε ισχυρή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G-7 σε κοινή τους δήλωση.
Οι υπουργοί Οικονομικών της...
ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη της G-7 ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν «ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία» και ότι η στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι κρίσιμη για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.
Οι υπουργοί Οικονομικών των G-7 ανέφεραν επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στέλνει αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Κίεβο, η παρουσία της οποίας κρίνεται απαραίτητη ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ενίσχυσης της Ουκρανίας με την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.
«Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την ΕΕ καθώς επίσης και από διμερείς πηγές», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών.
«Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κινητοποιήσουμε μια ταχεία τεχνική βοήθεια για να στηρίξει την Ουκρανία στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών, των κανονιστικών ρυθμίσεων όσο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς», προστίθεται στη κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G-7 η οποία αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τη Βρετανία.


 http://arouraios.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...