Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Κριμαία, τέλος για την Ουκρανία: Υπογράφηκε κατασκευή γέφυρας-oμφάλιου λώρου με την Ρωσία...


Σε μία κίνηση μέγιστης στρατηγικής σημασίας που σηματοδοτεί ότι "Κριμαία, τέλος" για την Ουκρανία και επιστροφή στον ρωσικό εθνικό κορμό, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διαταγή κατασκευής γεφυρας που θα ενώνει την κριμαϊκή Χερσόνησο, με την ανατολική ακτή της Ρωσίας!....

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέει την Κριμαία με την Μητέρα Ρωσία, μήκους 4.5 χλμ, η οποία θα ενώνει τα Στενά του Kerch (η περιοχή μέσα στον κόκκινο κύκλο είναι η περιοχή που κατασκευαστεί η γέφυρα και θα συνδέει τα δυο κράτη που τώρα χωρίζονται από μια στενή λωρίδα θάλασσας) λύνοντας το πρόβλημα της επικοινωνίας της περιοχής με την ρωσική ενδοχώρα.
Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. δολάρια. Το σχέδιο ήταν υπό συζήτηση για μια δεκαετία, αλλά τώρα αποφασίστηκε η άμεση διεκπεραίωσή του, τηρουμένων των εξελίξεων.

Το έργο το ανέλανε η κρατική εταιρέια κατασκευής αυτοκινητόδρομων Avtodor.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Ρωσία, τελικά είχε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για επαναφορά της Κριμαίας στον εθνικό κορμό και απλά η ουκρανική κατάρρευση επιτάχυνε τα γεγονότα δεδομένης και της αναρρίχησης στην εξουσία ακραίων στοιχείων.

Και όλα αυτά ενώ ο Ρώσος υπουργός οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε σήμερα ότι η Κριμαία έχει έλλειμα 35 δισ.ρούβλια (1 δισ.δολάρια) και ότι η Ρωσία έχει έτοιμο ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας για την περιοχή το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι το απόγευμα.

«Εξετάζουμε άμεσα το θέμα της οικονομικής υποστήριξης» είπε ο Σιλουάνοφ στη διάρκεια ενός συμβουλίου μεταξύ του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και των αντιπροέδρων της κυβέρνησης.«Γίνονται διαβουλεύσεις, θα υποβάλουμε μια συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το τέλος της ημέρας» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός. Πάντως, ο Σιλουάνοφ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό.

Είναι σαφές ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει πλεόν την Κριμαία σαν ανεξάρτητο κράτος, με το οποίο θέλει να συνδεθεί άμεσα μέσω υποδομών και οικονομικών συναλλαγών. Δεν πρόκειται να επιστραφεί η Χερσόνησος πίσω στην Ουκρανία. Κάτι που θα επικυρωθεί και στο δημοψήφισμα της 30ης Μαρτίου.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τις περιφέρειες του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ.

Οι ρωσικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες εξακολουθούν να ασκούνται λίγα χιλιόμετρα από το Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στις ασκήσεις συμμετέχουν και αρκετά από τα νέα όπλα, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-E, Pantsir S1 και οι βελτιωμένες εκδόσεις Τ-72 με νέα ενεργό θωράκιση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...