Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Έρχονται 22 κρίσιμες ημέρες για την Ελλάδα – Eurogroup, Moody’s, Eurostat, θα κρίνουν την έκβαση των εκλογών...


Θα κριθούν εν πολλοίς τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους...



Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή ξεκινούν 22 καυτές ημέρες για την ελληνική κυβέρνηση. 
Από , 1η Απριλίου, η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία αφενός για τις εκλογές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές, και αφετέρου ενός μαραθωνίου διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).
Το Eurogroup θα κλείσει επίσημα την 4η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης, το μεγαλύτερο τμήμα της θα πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Μαΐου, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις (ομόλογα που λήγουν περί τα μέσα Μαΐου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία ή δύο δόσεις, πιθανότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 3 Απριλίου, θα έχουμε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, όπου αναμένεται να υπάρξει στήριξη της οικονομίας, εξέλιξη που επωφελήσει και την Ελλάδα.
Την Παρασκευή, 4 Απριλίου, θα ανακοινωθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s.
Με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου κτλ. αναμένεται από τους αναλυτές ο οίκος να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε επισημανθεί και σε εκθέσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης στο τέλος του 2013.
Τέλος, στις 22 Απριλίου, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεια της Eurostat για τα ελλείμματα και τα χρέη του 2013 για κάθε χώρα, όπου και αναμένεται επισήμως η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας μας.
Η τρόικα  θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, στο τέλος Απριλίου, όταν και  θα μπορέσουν να λάβουν αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.  ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...