Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το παιχνίδι είναι χαμένο …..????

Αυτόν τον ισχυρισμό άκουσα από έναν φίλο, αξιόλογο πολίτη του καναπέ, σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα και την δυνατότητα αντίδρασης στα τετελεσμένα & τα επερχόμενα δεινά του λαού μας ….

Τι είπε ο άνθρωπος ? Κι όμως έτσι σκέφτεται μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών, με επακόλουθο να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στον καναπέ του, εξαντλώντας το όποιο λίπος του έχει απομείνει & ελπίζοντας στην σύντομη ομαλοποίηση των οικονομικών της χώρας…..
Μα κανείς δεν του είπε ότι αυτή η βελτίωση για να φτάσει στην τσέπη του θα απαιτούσε κατ ελάχιστο μία επί πλέον 10ετία ?? Κανείς δεν του είπε ότι ζούμε και χωρίς τις λεγόμενες ενέσεις ρευστότητας με μία απλή μονομερή διαγραφή του χρέους ? Κανείς δεν του είπε ότι οι ληφθείσες ενέσεις ρευστότητας σε ποσοστό 90% πήγε στις τσέπες των βασικών συντελεστών στήριξης του συστήματος ?? Κανείς δεν του είπε ότι αυτός χρεώνεται & οι Τράπεζες βελτιώνουν τη θέση τους ?? Κανείς δεν του είπε ότι οι Τράπεζες πουλούσαν τις χρηματοδοτήσεις σε ξένους οίκους σημαντικά χαμηλότερα, την εποχή των παχιών αγελάδων προκειμένου να υπερχρεώσουν κάθε Ελληνική οικογένεια μέσω της αύξησης της ρευστότητας των ??? Κανείς δεν του είπε ότι τώρα που το παιδάκι του θα πάει σχολείο θα βγει σίγουρα αμόρφωτο, μαθαίνοντας για σπρωξίματα, παγκοσμιοποίηση & ΔΝΤ ??? Κανείς δεν του είπε ότι αύριο μπορεί να κλείσει το δικό του μαγαζί ?? Κανείς δεν του είπε ότι αύριο θα βρεθεί κι αυτός στον δρόμο άνεργος & ανυπεράσπιστος ?? Κανείς δεν του είπε τώρα που είναι υγιής, τι θα αντιμετωπίσει από το υπάρχον σύστημα υγείας, αν το χρειαστεί ?? Κανείς δεν του είπε πόσο ανυπεράσπιστος είναι τώρα που διέλυσαν τον στρατό και τη πολεμική βιομηχανία και η επιβίωση του εξαρτάται από τρίτους ?? Κανείς δεν του είπε ότι μηδενίστηκε η όποια αξιοπιστία και κύρος της χώρας του, με αποτέλεσμα άλλοι να αποφασίζουν ακόμη και για τα εθνικά μας θέματα ???? Κανείς δεν του λέει ότι η επικείμενη έξοδος στις αγορές, με απαγορευτικά επιτόκια, θα βυθίσουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση ??? Μα κανείς δεν του είπε απολύτως τίποτα ????
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!
Μιλήστε στον διπλανό σας, στον αδελφό, τον γείτονα, τον συνάδελφο …… Δώστε του απλά & ήρεμα να καταλάβει ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται απ τον καναπέ ούτε από την ορμή των τρίτων …. Πείτε του ότι οι ηγέτες βγαίνουν μέσα απ τα κινήματα και δεν θα μας σώσουν οι αυτόκλητοι σωτήρες της πολυθρόνας ….



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...