Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Financial Times:«Τώρα μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»!Reuters: «Σκλάβωμα» για ακόμα μισό αιώνα σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες...


ft«Τώρα μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»!

Αίσθηση προκαλεί σημερινό άρθρο από τους FinancialTimes, με τίτλο «αυτή μπορεί να είναι η στιγμή για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»! Το άρθρο, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά και λίγες μέρες πριν η Eurostatπιστοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο αρθογράφος παραθέτει...
τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα, ενώ δίνει έμφαση σε τράπεζες και ομόλογα. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για την Αθήνα να χρεοκοπήσει με αυτό το εξωτερικό χρέος;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος, ο οποίος προσθέτει ότι αυτή δεν είναι μια ..ευγενική συζήτηση ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Με τα νούμερα που παραθέτει, αναρωτιέται λοιπόν, πως θα βγει η κατάσταση και θα έρθει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.
Πάντως, ο ίδιος καταλήγει γράφοντας ότι οι ψηφοφόροι και οι ξένοι επενδυτές της Ελλάδας βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο, στο οποίο μπορεί να αποφασίσουν..

«Σκλάβωμα» για ακόμα μισό αιώνα σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες

xreos1Το σχέδιο των δανειστών για το ελληνικό χρέος επικαλείται το δίκτυο Reuters, σύμφωνα με το οποίο η διάρκεια αποπληρωμής του θα αυξηθεί από τα 30 χρόνια που είναι σήμερα, στα 50.
Αυτό το σενάριο έχει «παίξει» και στο παρελθόν, όταν το δίκτυο Bloomberg προχώρησε στην «αποκάλυψη» του σχεδίου που βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, θα υπάρξει και νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται κανένα κούρεμα χρέους. Θυμηθείτε άλλωστε, τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τη μέρα που βγήκαμε ξανά στις διεθνείς αγορές: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος ότι το χρέος έγινε βιώσιμο!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ένα κοινό συμφέρον: να βοηθήσουν την εύθραυστη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά να παραμείνει στην εξουσία, παρά να ενισχυθεί ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας μαζική διαγραφή του χρέους.
olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...