Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

415 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ 65 CD ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ...


Στο ΚΕΦΟΜΕΠ εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της για πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση, καθώς η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου...

ανέθεσε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου – σε συνεννόηση και με τους οικονομικούς εισαγγελείς- για να διερευνήσει λίστα με χιλιάδες ονόματα που περιέχονται σε 65 CD που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ατόμων που εμφανίζουν περιουσία δυσανάλογα μεγάλη με τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία.

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ ανατέθηκε επίσης σήμερα και η έρευνα για τους 415 πρώην υπαλλήλους του δημοσίου, οι οποίοι εντοπίστηκαν το 2010 πως έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί και ότι μπαίνουν στο στόχαστρο, βγήκαν σε σύνταξη ή παράτησαν τις θέσεις τους στο δημόσιο ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.


Για το λόγο αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα τα ονόματα των υπαλλήλων αυτών στην κυρία Σαββαΐδου, προκειμένου να ελεγχθούν από την εφορία όπως όλοι οι ύποπτοι φοροδιαφυγής.


 http://fimotro.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...