Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δημόσιο: Έρχονται μειώσεις μισθών από 01/01/2015 – Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα...


- Ένα χρόνο νωρίτερα οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο
– Τον Ιανουάριο έρχονται οι πρώτες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου
– Τέλος η προσωπική διαφορά και περικοπές σε εκτός έδρας και επιδόματα...


Ναι, είπε η κυβέρνηση στην τρόικα σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στα μισθολογικά του Δημοσίου.

Μπροστά στο 48ωρο τελεσίγραφο της τρόικας η ελληνική πλευρά στην περιβόητη απάντηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών όπως λένε οι πληροφορίες αποδέχεται να εφαρμοστούν οι αλλαγές βάσει του ενιαίου μισθολογίου πλήρως και άμεσα στις αρχές του 2015 και όχι πιλοτικά, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός που μετέθετε τις αλλαγές για το 2016.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση λέει με τον τρόπο αυτό “ναι” στην περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους.

Επί της ουσίας όσοι και ό,τι έμεινε εκτός ενιαίου μισθολογίου πλέον εντάσσεται σε αυτό. Τα όποια προνόμια επι της ουσίας καταργούνται με πρώτη στη λίστα τη λεγόμενη προσωπική διαφορά και κάπως έτσι εργαζόμενοι όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν μεγάλες απώλειες στο μισθό τους.

Δεν θα είναι όμως μόνο αυτοί καθώς στο στόχαστρο της τρόικας έχουν ήδη μπει και τα εναπομείναντα επιδόματα που έστω και έτσι “κουτσουρεμένα” όπως έχουν μείνει απαιτεί να εξαλειφθούν πλήρως και παράλληλα να περιοριστούν στο ελάχιστον αν όχι να καταργηθούν άλλες παροχές όπως οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας.

Η μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά για όσους παίρνουν επιπλέον χρήματα λόγω προσωπικής διαφοράς) θα φτάσει ακόμη και στο 30% των αποδοχών, ενώ στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι θα χάσουν τα επιπλέον χρήματα από επιδόματα και οδοιπορικά που ουσιαστικά φέρνουν το μισθό τους σε κάπως αξιοπρεπή επίπεδα.

Ταυτόχρονα όμως η τρόικα απαιτεί και άλλες αλλαγές και στέκεται ιδιαίτερα στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

newsit.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...