Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Βόμβα Χαρδούβελη: Οι δανειστές δεν κάνουν πίσω, δεν τους νοιάζει ποιος θα κυβερνά...


«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το ΔΝΤ. Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», είπε ο κ. Χαρδούβελης συνομιλώντας με βουλευτές στη Βουλή -
Επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών

«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν...
το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».



Η δραματική περιγραφή ανήκει στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και το protothema.gr υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας στο πηγαδάκι που είχε με βουλευτές.

Ευρισκόμενος στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με βουλευτές οι οποίοι τον ρώτησαν πώς πήγε η διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.

««Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. αναφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».

Ωστόσο η φράση των δανειστών ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι στην εξουσία» σημαίνει απλά ότι στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Παρίσι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και το επιχείρημα των εκλογών. Ότι δηλαδή εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές όπου πρώτη δύναμη -με βάση τα γκάλοπ- θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ περιπλέκοντας την κατάσταση και την σχέση με την Τρόικα. Φανερώνει επισης όμως την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ και την σκληρή γραμμή που είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστες απέναντι στην Ελλάδα.

Πάντως, άλλα ήταν αυτά που είπε δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών λίγα λεπτά πριν την μετάβασή του στην Βουλή, ευρισκόμενος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την σύσκεψη πρώτα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και μετά ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης - παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου και επιχείρησαν να αποδώσουν την εξέλιξη αυτή – εφόσον επιβεβαιωθεί – σε τεχνικούς λόγους!

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Καλά πήγε (σ.σ. αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι). Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε».

Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»

Τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης στο πηγαδάκι με βουλευτές στη Βουλή, ότι «το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», αποκαλύπτει τις προθέσεις των δανειστών αλλά και τη διάθεσή τους για το ελληνικό πρόβλημα».
Τι απαντά το υπουργείο των Οικονομικών

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών μετά την αποκάλυψη του protothema.gr.  

Με απλά λόγια, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει πλήρως όσα αποκάλυψε το protothema.gr με βάση το ρεπορτάζ του Χρήστου Μπόκα για το διάλογο που είχε ο Γκίκας Χαρδούβελης με βουλευτές στη Βουλή. Αν μη τι άλλο προκαλεί αίσθηση η παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών ότι «το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα». Επιπλέον, με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνεται και η στάση των δανειστών στις συνομιλίες στο Παρίσι. «Δεν κάνουν βήμα πίσω», είπε ο κ. Χαρδούβελης στους βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Μπόκας που υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της μεταξύ τους συνομιλίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...