Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

“ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΑΤΕ”- “ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ”ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...



VORIDIS-PLEVRIS-KARATZAFERIS-GEORGIADIS1Συνεχίζεται καθημερινά στα ΜΜΕ ο πολιτικός σάλος που έχει ξεσπάσει για τις “μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω των offshore εταιρειών του “Πατριώτη” προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Πανικός έχει ...
κυριεύσει το πολιτικό Σύστημα για την περίπτωση που ο Γιώργος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να κελαηδάει. Γιατί, ο Γιώργος είχε φακελωμένους τους πάντες. Όλους όσους εμπλέκονταν με την πολιτική και συνδιαλέγονταν μαζί του. Και θα αναφέρω μια χαρακτηριστική περίπτωση: Βρισκόμασταν στο γραφείο του στο κόμμα και επέκειτο μια διαγραφή υψηλόβαθμου στελέχους του ΛΑΟΣ. Στην διατυπωθείσα άρνησή μου για διαγραφή του συγκεκριμένου προσώπου, γιατί ενδεχομένως η διαγραφή του να έβλαπτε επικοινωνιακά το κόμμα, μου απάντησε με υπεροπτικό ύφος: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, του έχω δυο φακέλους με τοκογλυφίες”. Άλλωστε, το έχω πει πολλές φορές και άλλες τόσες το έχω γράψει πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνώρισα στην ζωή μου. Δυστυχώς όμως, αυτή την εξυπνάδα του δεν την χρησιμοποίησε για το καλό της Πατρίδος, αλλά για το πώς θα ικανοποιήσει την μεγάλη του λατρεία για το χρήμα.
Ωστόσο, αυτό το μείζον πολιτικό ζήτημα, ήδη δημιουργεί αναταράξεις στην δικομματική κυβέρνηση, και κυρίως στην πλειοψηφούσα πλευρά της, δηλαδή τη ΝΔ. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτήν την στιγμή η ΝΔ έχει τρεις βουλευτές που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, και δεν είναι τυχαίοι, γιατί όπως καυχιόταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν πολιτικά δημιουργήματά του. Αυτοί λοιπόν, οι βουλευτές κατά την θητεία τους στο ΛΑΟΣ, κατάθεσαν στην ελληνική Βουλή σωρεία ερωτήσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα Και βεβαίως, αναφέρομαι στον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θανασάκη Πλεύρη!!!
Οσονούπω, λογικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις πολιτικές αναταράξεις της ΝΔ. Έτσι, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε πως οι Πλεύρης και Γεωργιάδης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το αν γνώριζαν τι υπέγραφαν με τις ερωτήσεις που κατέθεταν σχετικά με τα ελικόπτερα super puma. Και κατέληξε: “Υπάρχει ένα θέμα για το που βάζει ένας βουλευτής την υπογραφή του. Θεωρώ ότι είναι λογικό να επεκταθεί η έρευνα του Πόθεν Έσχες και στα συγκεκριμένα πρόσωπα”.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, οι βουλευτές της ΝΔ Γεωργιάδης και Πλεύρης, επιμένουν ότι οι ερωτήσεις τους δεν έγιναν με υπόδειξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς επίσης ότι δεν είχαν ποτέ πληροφορηθεί για τη συμμετοχή του σε offshore. Επιπλέον, οι δυο βουλευτές αποστασιοποιούνται πλήρως από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγείται σε διάλυση, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, για τον Καρατζαφέρη, “αν αποδειχθούν όσα έρχονται στη δημοσιότητα, θα πάει φυλακή”.
Σε αυτούς τους ισχυρισμούς των Γεωργιάδη και Πλεύρη, ο υπογράφων με τόλμη και παρρησία, θα καταθέσει το τι ακριβώς γινόταν διαχρονικά στο ΛΑΟΣ. Άλλωστε, υπήρξε – ο υπογράφων – Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ (2004-2007) καθώς επίσης μετείχε επί οκτώ χρόνια του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος (ανώτερου θεσμικού οργάνου), μαζί με τους Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήλεγχε απόλυτα το κόμμα του ΛΑΟΣ. Ουδέποτε αντέδρασαν οι τρεις βουλευτές, στην άποψη και την τοποθέτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για διάφορα πολιτικά ζητήματα και για τα οποία συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Βεβαίως, αντιδρούσαν εντονότατα πολλές φορές, ο Μιχάλης Βάρδας, ο Απόστολος Μπαμίχας και ο υπογράφων (άπαντες πρώην Γραμματεία της Κ.Ε του ΛΑΟΣ). Και για τον λόγο αυτό ο Καρατζαφέρης τους θεωρούσε “εσωτερική τρόικα” στο κόμμα, που ενίοτε του “χαλούσε” τα επικίνδυνα για το κόμμα, σχέδιά του. Όπως, τον διακαή πόθο για συγκατοίκηση με την ΝΔ του Κώστα Καραμανλή! Είναι πασιφανές λοιπόν, πως για τις υποβαλλόμενες ερωτήσεις στη Βουλή από την Κ.Ο του κόμματος, ο Καρατζαφέρης ήταν ενήμερος και πολλές φορές υποδείκνυε τη θεματολογία και από την πλευρά τους οι βουλευτές την επεξεργάζονταν και την μετέτρεπαν σε ερωτήσεις!!
Όσον αφορά, το αν στο κόμμα γνώριζαν για την συμμετοχή του Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες, είναι τουλάχιστον άκομψο να κατατίθεται τέτοιος ισχυρισμός. Βοούσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος η φήμη περί κατοχής ή συμμετοχή του Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες. Άλλωστε, η θεωρημένη “κακοδιαχείριση” των χρημάτων που λάμβανε ο ΛΑΟΣ από τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, οδήγησαν τον Μιχάλη Βάρδα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, να καταθέσει στις 14 Μαρτίου 2007 επιστολή (αρ. πρωτ. 3891) προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, με την οποία ζητούσε στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιούταν στις 17/3/2007, με δική του ευθύνη να παρευρίσκονται στην αίθουσα οι:
• Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης, Αναπληρωτής Προέδρου για οικονομικά ζητήματα.
• Ελένη Αναγνώστου, υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του κόμματος
• Δύο τουλάχιστον μέλη της οικονομικής Επιτροπής του κόμματος, όπως αυτή προβλέπεται δεσμευτικά από το άρθρο 10, κεφάλαιο 3 του Καταστατικού του κόμματος, προκειμένου να απαντήσουν και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στα ερωτήματα οικονομικής φύσεως που θα τεθούν και θα έχουν σχέση με οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας. Αντιλαμβάνεστε όλοι πως η κατάθεση της ως άνω επιστολής, έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του υπογράφοντος το παρόν κείμενο, ως Αναπληρωτού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ.
Η σχέση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, ήταν μια σχέση άρρηκτα δεμένη, ήταν μια σχέση “μεγάλης αγάπης”. Που μπροστά στην μεγάλη δύναμη που αρχηγού, υποτάσσονταν άνευ αντιρρήσεων οι τρεις “πρωτοκλασάτοι” βουλευτές. Όμως, η “σούπα” χάλασε όταν ο Καρατζαφέρης αναγκάστηκε να κάνει Υπουργούς τους δυο από αυτούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από εκείνη τη στιγμή τα πολιτικά “νήπια” του ΛΑΟΣ, έγιναν “Κύκλωπες” με τα γνωστά στην πορεία αποτελέσματα.
Πριν όμως, από την συμμετοχή τους στα υπουργεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχε φροντίσει ο Γιώργος να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του, ισχυροποιώντας την αρεστή του τρόικα. Πιο συγκεκριμένα: To Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, ο Γιώργος Καρατζαφέρης συγκάλεσε την Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ, προκειμένου να αλλάξει τον Γραμματέα της, Απόστολο Μπαμίχα. Τον οποίο πριν από λίγους μήνες είχε επανεκλέξει η Κ.Ε. του κόμματος. Η πρόταση του Καρατζαφέρη ήταν νέος Γραμματέας να εκλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και πριν προλάβει να τοποθετηθεί κανένας εκ των συμμετεχόντων, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την εκλογή του άσπονδου φίλου του, διά βοής. Ακολούθησε μια θυελλώδης συνεδρίαση, με τον Απόστολο Μπαμίχα να ζητά να στηθούν κάλπες με ψηφοδέλτια των υποψηφίων Μπαμίχα και Γεωργιάδη καθώς επίσης να υπάρξουν και λευκά ψηφοδέλτια. Η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη ήταν πως, το Σώμα αποφάσισε διά βοής και δεν είναι σωστό να στηθούν κάλπες. Έτσι, τόσο δημοκρατικά ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε Γραμματέας της Κ.Ε. για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο Καρατζαφέρης από τα πολιτικά στελέχη του κόμματος που ήταν οι “ταραξίες” και αντιφρονούντες στον ΛΑΟΣ.
Συμπερασματικά, πιστεύω πως δεν υπάρχει έστω και ένας από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, που να μπορεί να αποδεχτεί τους ισχυρισμούς των Γεωργιάδη και Πλεύρη, πως δηλαδή, οι ερωτήσεις τους δεν έγιναν με υπόδειξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, και πως δεν είχαν ποτέ πληροφορηθεί τις φήμες για τη συμμετοχή του σε offshore.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...