Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ πολιτευτης των ΑΝΕΛ.....


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ.
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΑΝ.ΕΛ. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ...

-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ Ν. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ/ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝ.ΕΛ. κ. ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ.
2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
3. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝ.ΕΛ. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
4. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΝ.ΕΛ.
5. ΜΕΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
6. Μ.Μ.Ε.
Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές.
Έξαφνα πριν τρία χρόνια το κόμμα της Ν.Δ. στο οποίο ήμουνα, αποφάσισε αντί να παλέψει υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων, ενάντια δηλαδή στην μνημονιακή πολιτική συστημικών και πολυεθνικών συμφερόντων (που συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση) να ταχθεί υπέρ προδίδοντας μέλη και ψηφοφόρους. Συνειδητά λοιπόν αποφάσισα να επιλέξω από τότε ως Ελληνίδα και όχι ως κομματόσκυλο να μην ανήκω πλέον στη Νέα Δημοκρατία και αφού δεν εμπιστευόμουν πια το σύστημα να πάψω να συμμετέχω με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό, θυσιάζοντας τη όποια εξέλιξή μου!
Το 2012 και ενώ για μένα, ως πολιτικοποιημένο έντονα πολίτη, ήταν φανερός ο όλεθρος που θα έφερνε το μνημόνιο, άρχισε μεταξύ των ανθρώπων μία επικοινωνία μας σε όλη την Ελλάδα, στην οποία πολλοί συμφωνούσαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα ένα ή περισσότερα κινήματα καθαρά αντιμνημονιακά, με κύριο στόχο την προστασία των πολιτών και της Πατρίδας από το σάπιο πολιτικό σύστημα εντός και εκτός της χώρας! Σταδιακά δημιουργήθηκε το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ, στο οποίο δέχτηκα να συμμετάσχω, γιατί πείστηκα ότι είναι κάτι διαφορετικό και η μόνη ελπίδα μας να σώσουμε τους συνανθρώπους μας από τη χρεωκοπία και ανεργία που τους επέβαλλαν, ως και να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω….
Στις εκλογές του 2012, μέσα σε 15 μόνο μέρες (αφού τότε μου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου) κατάφερα να πείσω για τους ΑΝ.ΕΛ. σχεδόν χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους περιοδεύοντας σε όλη τη Φθιώτιδα, πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μου (τα οποία δανείστηκα), μέσω αρκετών εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε , μοιράζοντας αρκετές χιλιάδες φυλλάδια και κάρτες, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις. Πάλεψα με νύχια και δόντια για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έφτασαν τοπικά το 10%!!! Ακόμη και την δεύτερη Κυριακή χωρίς καμία πιθανότητα να εκλεγώ, επανέλαβα τον ίδιο αγώνα!!!
Από το 2012 συνέχισα τα ίδια, μελετώντας ταυτόχρονα ακατάπαυστα νόμους και πολιτική. Κατέθεσα σχεδόν εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή μέσω του εξαιρετικού Βουλευτή κ. Τέρενς Κουίκ, με θεματολογία όχι μόνο τοπική για τη Φθιώτιδα αλλά και για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα συμμετείχα ως εκπρόσωπος του κινήματος συνεχώς σε ημερίδες, αμέτρητες εκδηλώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη Φθιώτιδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Μέσω των ερωτήσεων αυτών στη Βουλή αλλά και με επιστολές σε αρμοδίους, υπουργεία κ.λ.π. λύθηκαν πολλά προβλήματα της περιοχής μου, στρώθηκαν δρόμοι , αναστάλθηκαν πλειστηριασμοί ασφαλισμένων, προστατεύτηκαν ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών και άλλα πολλά ακόμη.
Ως εκπρόσωπος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ασχολήθηκα έντονα με τα προβλήματα των αγροτών, συμμετείχα σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις τους. Συναντήθηκα μαζί τους επανειλημμένα, επισκέφτηκα μονάδες παραγωγής και ήμουν παρούσα σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες αντίστοιχης θεματολογίας.
Ως κόρη ενστόλου αγωνίστηκα σημαντικά για τον κλάδο και τα προβλήματά τους, συναντήθηκα και συνεργάστηκα με τα όργανα και την ηγεσία τους για σοβαρά θέματα όπως η αντίδραση για τις φυλακές Δομοκού, την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού κ.λ.π.…
Γενικά χωρίς να επιλέγω συμπαραστάθηκα ενεργά σε κλάδους, σε πολίτες και συλλόγους, ανταποκρίθηκα σε όσους ζήτησαν να επιλύσω πρόβλημά τους, σε όσους είχαν ανάγκη βοήθειας και περιόδευσα αμέτρητες φορές σε κάθε γωνιά του νομού μένοντας πιστή στα γραπτά προγράμματά μας σε όλους τους τομείς, στα οποία συμμετείχα αφού υιοθετήθηκαν και συμπεριλήφθησαν σε τούτα πολλές προτάσεις μου και μελέτες που είχα καταθέσει στα κεντρικά του κινήματος.
Χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από το κίνημα (ίσα-ίσα που συμμετείχα οικονομικά στην συντήρηση των γραφείων, στην αγορά εξοπλισμού κλπ) δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να αγωνίζομαι με γνώμονα την ηθική και την πίστη στην Πατρίδα και στους Έλληνες.
Χρειάζομαι δεκάδες σελίδες να περιγράψω τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσα στους ΑΝΕΛ, τις παρακινδυνευμένες μάχες εναντίον βλαπτικών συμφερόντων που έδωσα, τις αϋπνίες , τα αμέτρητα χιλιόμετρα και ομιλίες………
Παράλληλα όλη μου η οικογένεια συντάχθηκε δίπλα μου στους ΑΝ.ΕΛ., ο πατέρας μου Κων/νος Δημητράντζος ως εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Φθιώτιδος και υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον αντιμνημονιακό συνδυασμό που στηρίξαμε. Η μητέρα μου Χρυσάνθη Δημητράντζου ως μέλος της συντονιστικής για ένα χρόνο και ενεργό μέλος κατόπιν. Τέλος η αδερφή μου Ροζάννα Δημητράντζου, ως αντιπρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της νεολαίας του κινήματος, καθώς επίσης και εκατοντάδες συγγενείς ή φίλοι μας που εγγράφηκαν και στήριξαν τους ΑΝΕΛ σε όλη τη χώρα !!!
Έμεινα πιστή στην Ιδρυτική μας διακήρυξη και το καταστατικό του κινήματος και εμπιστεύτηκα πολύ τον Πρόεδρο μας τον οποίο και στήριξα αφού στο πρόσωπό του πίστεψα πως είδα έναν Πατριώτη!
Στη συνέχεια όμως και ενώ τον ενημέρωσα με επιστολή όπως και αρκετούς αρμόδιους των ΑΝ.ΕΛ. ότι σε περίπτωση που συνεργασθούν με μνημονιακούς δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κινήματος δεν πήρα καμία απάντηση!!
Αντίθετα από τα δελτία τύπου του κινήματος πληροφορήθηκα για την συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον κ.Νικολόπουλο που είχε ψηφίσει μνημόνια και το κόμμα του, με τον κ.Γιαννόπουλο που ψήφισε το 2ο μνημόνιο και ότι αποφασίστηκε η συνεργασία μας μαζί τους επειδή «μετάνιωσαν» ΠΡΙΝ καν γίνει το πολιτικό μας συνέδριο !!
Στις 22-23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Πολιτικό Συνέδριο του κινήματος, στο οποίο έγινε αποδεκτό η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με Βουλευτές που έχουν ψηφίσει μνημόνια, κάτι που είναι αντίθετο με το καταστατικό των ΑΝ.ΕΛ. και την Ιδρυτική Διακήρυξη ακόμη και αν είχαν μετανιώσει, αλλά και στις αποφάσεις που λάβαμε ως βάση στο πρώτο Συνέδριο του κινήματος το 2013 (με πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής σε αντίθεση με το δεύτερο), όπου είπαμε πλειοψηφικά όχι σε συνεργασίες με οποιονδήποτε έχει ψηφίσει μνημόνιο!!
Δεν συμμετείχα στο δεύτερο πρόσφατο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ήδη είχαν ληφθεί οι σοβαρές αποφάσεις και ανακοινωθεί με δελτία τύπου, με τις οποίες δεν συμφωνούσα και για τις οποίες δεν ρωτήθηκα η ίδια και φυσικά ούτε η βάση!!!!
Η μετάνοια δεν αρκεί, ούτε δικαιούται όποιος να είναι να τους δώσει άφεση αμαρτιών για τόσο σοβαρά «ατοπήματα»... Στους πολίτες που αυτοκτόνησαν συγγενείς τους, στους ανθρώπους των συσσιτίων, στους ανέργους που δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους και λιποθυμούν, στους ηλικιωμένους που ζεσταίνονται σε μαγκάλια και στους ξεσπιτωμένους να πάτε να ζητήσετε εσείς να τους συγχωρέσουν που με τις υπογραφές τους στα μνημόνια ευθύνονται για όλα τούτα!!!
Η ίδια δεν μπορώ να συνεργασθώ με κανέναν που ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο!!! με ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Ούτε μπορώ να στηρίξω ποτέ μου να βγει κυβέρνηση που έχει υποψηφίους που ψήφισαν μνημόνια!!!
Είμαι αντιμνημονιακή, ανεξάρτητη Ελληνίδα και πάνω από όλα πατριώτισσα και προτιμώ να αγωνίζομαι από το σπίτι μου και να βοηθώ όσο γίνεται τους συνανθρώπους μου, μα δεν μπορώ να προδώσω τον εαυτό μου ή όσους με πίστεψαν και δεν συνεργάζομαι σε καμιά περίπτωση με μνημονιακούς!!!
Σας υποβάλλω λοιπόν αναγκαστικά την παραίτησή μου από Πολιτευτή και μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως και από τις ιδιότητές μου διαφωνώντας καθαρά πολιτικά με την πέραν των αρχών του κινήματος διεύρυνση σας προς τους μνημονιακούς !
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Βασιλική Δημητράντζου.
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...