Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το τυρί το είδαμε. Τη φάκα όμως;


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης....

Πάμε για Χριστούγεννα, ο Δεκέμβρης ήρθε, και όπως συνηθίζεται (τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιά), τέτοιες μέρες, παίρνουμε δώρα! Λόγο των ημερών λοιπόν όπως «διαδίδεται», η... «κυβέρνηση» ετοιμάζει να μας δώσει τα δικά της δώρα, έτσι, για να τηρηθεί ρε παιδί μου και το έθιμο!

Α, πριν συνεχίσω, είμαι υποχρεωμένος να πω προς κάθε «ενδιαφερόμενο», να μην χαίρεται άδικα που δεν δημοσιεύω τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, γιατί η χαρά θα του βγει ξινή.

Επειδή το υλικό που έχω στη διάθεση μου είναι πολύ, γίνεται προσεκτικά από εμένα και τους συνεργάτες μου η ανάγνωση του, προκειμένου να βγουν αυτά που πρέπει στη δημοσιότητα.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ θα συνεχίσω τη δημοσίευση και θα φρίξετε.

Λίγη υπομονή φίλοι μου, γιατί πιο γρήγορα δε γίνεται. Άλλωστε το λέει και η παροιμία για το «καλό πράμα»….

Οπότε, ας μη χαίρονται κάποιοι γιατί έρχονται κατραπακιές ξεγυρισμένες, χειρότερες εκείνων που μας ετοιμάζουν οι κυβερνώντες!

Πάμε τώρα στα σημερινά!

Πότε ήταν ρε παιδιά, που μας διαβεβαίωναν πως ΔΕΝ θα μπουν άλλα «μέτρα» (έτσι τα λένε αυτοί), πως «βγήκαμε στις αγορές» (ακόμα έχουμε από τα κολοκύθια που ψωνίσαμε), πως μπήκαμε σε «τροχιά ανάπτυξης», πως…. ΟΧΙ άλλοι φόροι, και πάμε σε διάφορες «μειώσεις», και έχουμε πλέον «πρωτογενές πλεόνασμα», και άλλα πολλά;

Θυμάται κανείς;

Το ότι θα μείνουν ΟΛΑ «σταθερά», το θυμάται και αυτό;

Για κοιτάξτε κάτι πράματα! Στράβωσε ο διάολος το ποδάρι του, και από εκεί που ΟΛΑ (κατά την «κυβέρνηση» πάντα) πήγαιναν μια χαρά, ΞΑΦΝΙΚΑ, τώρα πάνε ανάποδα…. Εκεί που παίρναμε «παράσημα» (της ανοιχτής παλάμης) από τροικανους, Δ.Ν.Τ, ευρωπαίους, και από όλα τα κοράκια γενικότερα, ΤΩΡΑ δεν είναι ευχαριστημένοι και ζητούν και άλλα, και άλλα, και άλλα….

Και παρόλο που η «κυβέρνηση» έδωσε «σκληρές μάχες» (ήταν σκληρές και τις φώναζαν φέτα), τώρα, έρχονται θέλουν δε θέλουν, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, κρυφά και φανερά.

Να η είδηση:

«Και αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση

Αθήνα

Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στη λίστα με τα μέτρα - δεσμεύσεις που θα αποστείλει μέχρι το Σάββατο η κυβέρνηση στην τρόικα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καλύψει 1 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού , εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.) και 500 εκατ. ευρώ από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων.

Σε αυτές τις παρεμβάσεις, εκτός από την αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8% στα ξενοδοχεία, στα βιβλία, στις εφημερίδες, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων (θα εξαιρεθούν τα φάρμακα), περιλαμβάνεται πλέον και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα.

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης ΦΠΑ, για να επιστρέψει η τρόικα

Τσουνάμι αντιδράσεων από τα σενάρια κατάργησης του ΦΠΑ 6,5%

Τρόικα: Επιμένει για μείωση των 100 δόσεων, επαναφέρει την αύξηση του ΦΠΑ

Μπορεί μεταξύ 2009 και 2014 ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως (ΕΦΚ) στα τσιγάρα να αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και η συνολική φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα να πλησιάζει πλέον το 86% της μέσης σταθμισμένης λιανικής τιμής τους, ωστόσο η κυβέρνηση αναζητά «σίγουρα» έσοδα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και η αύξηση της φορολόγησης των καπνικών είναι στις προτάσεις που επεξεργάζεται.

Σημειώνεται πως τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί το 2015 από τον ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού είναι 2,24 δισ. ευρώ, ενώ από τον ΦΠΑ στα προϊόντα καπνού αναμένονται 646 εκατ. ευρώ. Ενδεχόμενη νέα αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα εκτιμάται πως θα μπορούσε να εισφέρει περίπου 180 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας στα 2,4 δισ. ευρώ τον ετήσιο στόχο εσόδων για το 2015.

Πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ έχει καταδείξει πως λόγω της αυξημένης φορολόγησης των καπνικών προϊόντων η νόμιμη αγορά καπνικών προϊόντων την περίοδο 2009-2013 ακολουθεί συνεχή πτωτική πορεία, με τη συνολική μείωση του όγκου πωλήσεων να φτάνει το 36% και της αξίας πωλήσεων το 52%.

Το ΙΟΒΕ υποστηρίζει στη συγκεκριμένη ερευνά του πως η φορολογία στα καπνικά προϊόντα έχει φτάσει ή ξεπεράσει τα όριά της και προειδοποιεί πως κάθε προσπάθεια αύξησής της είναι πιθανό ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δημοσίων εσόδων και επέκταση του παράνομου εμπορίου, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μη αντιστρέψιμη η κατάσταση.

Θανάσης Κουκάκης

ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR

Τώρα, τα τσιγάρα ποιος τα λογαριάζει… Θα κάνουμε και καλό στην υγεία μας. Αλλού είναι τα δύσκολα. Το ξαναέγραψα, πως βάλθηκαν με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να μαζέψουν λεφτά, αλλά όπως είναι φυσικό, δεν πρόκειται να μαζέψουν ΤΙΠΟΤΑ γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν!

Ο κόσμος έχει «στεγνώσει». Έδωσαν από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά κάποια «μερίσματα, επιδόματα» και κάποιες «παροχές» της κοροϊδίας, το.. «ΤΥΡΑΚΙ» σε εμάς που το δαγκώσαμε, και κάποιοι είπαν «ΝΑ η κυβέρνηση κάνει κάτι καλό», και μόλις τις έδωσαν, ετοίμασαν και την ΦΑΚΑ για να τις πάρουν πίσω, διπλές και τριπλές, για τι η…. «σκληρή μάχη» που έδωσαν με τα αφεντικά τους, παραήταν σκληρή και τους «έσπασε τα δόντια».

Καλό κουράγιο αδέλφια, κάντε και κανένα τσιγαράκι όσο ακόμα μπορείτε, και περιμένετε και τα άλλα, γιατί εκείνα είναι που θα πονέσουν πολύ!



apokalipseto.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...